Geknipt voor de avond

Fran Bambust, zelf transvrouw, vertelt met humor en gedrevenheid over haar transitie en haar levensverhaal, maar gaat daarbij de heikele vragen niet uit de weg. Is ze wel zo zeker? Wat is dat, gender? Mag je haar ‘oude’ voornaam weten? Hoe zit het met transvrouwen in de sport? Mag je sowieso dingen in vraag stellen bij transgenders zonder transfoob genoemd te worden? En waar komen die borsten in vredesnaam vandaan? Zijn die wel echt?

Antwoorden op deze en meer vragen geeft Fran vanuit eigen ervaring en inzichten maar wellicht roepen die nog meer vragen op. En net dat juicht Fran toe. Verwondering en bevraging, de basis voor een boeiende, vrolijke avond.

Fran Bambust was een klein decennium geleden woordvoerster van holebi- en transgenderorganisatie Çavaria, schreef kinderboeken en tv-programma’s, computergames en musicals, bouwde musea en tentoonstellingen.

Praktisch: De lezingen hebben plaats in de Universiteit Antwerpen, Rodestraat 14, 2000 Antwerpen, aula R004 en starten om 19:30 uur (onthaal vanaf 19:00 uur) Toegang: € 5 (studenten gratis) inclusief drankje. Meer info: jurgen.slembrouck@uantwerpen.be of secretariaat@humanistischverbond.be T 03 233 70 32 (tijdens kantooruren).