17u - LIVE infosessie te volgen met Q & A op 23 februari

'Doctoreren hoe? Zo!' door Kristien Daems (Antwerp Doctoral School)

Doctoreren, wat houdt dat allemaal in? Om een idee te hebben of doctoreren iets voor jou is, biedt de Antwerp Doctoral School je een korte introductie tot het doctoraat. Een doctoraat houdt meer in dan het schrijven van een manuscript. Je doet niet alleen aan onderzoek (je project conceptualiseren, plannen, uitvoeren en rapporteren), maar volgt ook opleidingen – en daarnaast kan je ook lesgeven, overleg plegen met stakeholders, deelnemen aan (internationale) congressen, … Het hoort er allemaal bij. Tijdens deze presentatie krijg je achtergrond en informatie over onderzoek aan UAntwerpen en over de belangrijke componenten in een doctoraat. 

Infosessies van 21 tot 25 februari op elk moment te bekijken:

  • 'Kickstart your career with a top-ranked Master’s degree at Antwerp Management School!' door Eva Peeters (AMS)

Ben je een pas afgestudeerde masterstudent op zoek naar een bijkomende opleiding? Of heb je beperkte werkervaring en kijk je uit naar een nieuwe uitdaging? Onze masters zijn praktijkgericht en interactief en bereiden jou voor op een succesvolle carrière. De eindprojecten leggen de brug tussen de theorie en de praktijk waardoor je je kennis meteen kunt toepassen in een werkcontext. De internationale klemtoon van de opleidingen leert je om te gaan met diverse achtergronden, waardoor een internationale carrière een realistische optie wordt. Op AMS vangt jouw reis aan die jou als persoon en toekomstige leider zal ontwikkelen. Met ons Global Leadership Skills traject dagen we je uit en coachen we je om beter bewust te zijn van wie je bent, hoe je samenwerkt met anderen en wat voor soort carrière je wilt nastreven.

  • 'Hoe financier ik een doctoraat?' door Dr. Frederik Verleysen (Departement Onderzoek en Innovatie UAntwerpen)

Het Grants Office van de UAntwerpen geeft je een overzicht van de verschillende mogelijkheden om een doctoraat aan te vatten. Na een introductie over de uitdagingen van een doctoraatstraject, krijg je gebalde informatie over de verschillende statuten waaronder je als doctoraatsstudent kan werken, met voor elk statuut een overzicht van de meest relevante financieringsmogelijkheden.

  • 'Is er een doctor in de zaal? Loopbaanpaden na het doctoraat.' door Lotte De Leeuw (Talent Center UAntwerpen)

In deze sessie wordt aan doctorandi en postdocs een inkijk gegeven in diverse loopbaanopties buiten academia. Er worden onder meer getuigenissen gegeven door alumni-doctoraathouders over hun traject naar een post-academische loopbaan: ze praten onder meer over hoe ze dit hebben aangepakt en hoe hun academische ervaring en vaardigheden een meerwaarde zijn in hun huidige job.