Aan motivatie en inspiratie geen gebrek, maar je zoekt nog antwoorden op al je startersvragen. Wij trachten antwoorden te geven tijdens deze infosessies.

15u - LIVE infosessie te volgen met Q & A op 23 februari

'Starterskit voor de startende ondernemer.' door Steven Wensel (Unizo)

Deze UNIZO infosessie leidt je van A tot Z door een opstartparcours, van startvoorwaarden, juridische vormen, subsidies en steunmaatregelen, tot sociaal statuut, boekhouding en btw. Daarnaast krijg je specifieke tips mee voor een sterke start en hoe je aan een ondernemingsplan begint. Een must voor iedereen die wil starten als zelfstandig ondernemer.

Infosessies van 21 tot 25 februari op elk moment te bekijken:
  • 'Kan ik mijn boekhouding zelf doen als startende ondernemer?' door Nathalie Put (SBB Accountants & Adviseurs)

Als startende ondernemer moet je niet zelf je boekhouding doen, Maar het kan! Wanneer je wel of niet je boekhouding kan doen hangt af van verschillende factoren.  Tijdens deze infosessie geven wij jou een leidraad om te weten te komen wat het beste bij jou en jouw onderneming past.

  • 'Starten als loontrekkende of zelfstandige?' door Tine Vercammen (Acerta)

Aan de slag als zelfstandige, ja, maar hoe begin ik hieraan? Voor je uit de startblokken schiet, moet je goed nadenken over de rechtsvorm van je zaak. Een vof, een bvba, een eenmanszaak, ...? De keuze heeft een reeks gevolgen (financieel en praktisch). Precies daarom is dit geen beslissing om overhaast te nemen. We zetten de opties op een rijtje zodat je een doordachte keuze kan maken.

  • 'Coaching trajecten voor ondernemende studenten: Bryo-trajecten.' door Nathalie De Schepper (VOKA)

Jouw eigen zaak starten als student? Ontdek hoe Voka- Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland jou kan ondersteunen met verschillende coachingtrajecten. We geven je meteen enkele tips en tricks mee om van start te gaan.