23 februari om 13u - LIVE infosessie met Q & A

'Afgestudeerd, wat nu?' door Kimberly Vermylen, Hanne Coolen (VDAB)

'Sommige diploma's zijn meer waard op de arbeidsmarkt dan andere.' Waar of niet waar? Vanuit deze stelling vertrek ik als sollicitatiecoach bij VDAB om jullie mee te nemen in het boeiende verhaal van solliciteren. Vragen als: 'Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?,  'Mijn diploma leidt naar welke vacatures?', 'Hoe overtuig ik de werkgever van mijn vaardigheden en talenten?', 'Hoe val ik op tussen die andere sollicitanten met hetzelfde diploma?', 'Mijn diploma is niets waard: wat doe ik nu?'... komen aan bod. Het wordt een boeiende zoektocht naar wat je met je diploma 'zoal' kan doen. Jullie inbreng is belangrijk want daar kan ik mijn verhaal aan ophangen. We nemen ook samen 'Mijn Loopbaan' door, jouw persoonlijk luik op de VDAB website.

Van 21 tot 25 februari zijn onderstaande inforsessies op elk moment te bekijken:
  • 'Write to excite. Motivatiebrief en Cv' door Wouter Van Den Bergh (TOPdesk)

Solliciteren is net als daten, een kunst op zich, ongemakkelijke small talk aan het begin, 100x horen dat een ander beter geschikt is en dan plots een lief dat je voorstelt aan je ouders of de job die je op je LinkedIn plaatst. Maar hoe begin je nu aan solliciteren? Je allereerste indruk maak je met een motivatiebrief en CV. Hoe stel je die op zodat de werkgever “naar rechts swiped” en je op gesprek mag? Aan de hand van praktische tips helpen we je, hopelijk, die ene droombaan te scoren.​

  • 'Walk the talk. Het sollicitatiegesprek.' door Astrid Van Doren en Sandy Stevens (UAntwerpen)

Een sollicitatiegesprek is de uitgelezen kans om een goede indruk te maken op je toekomstige werkgever. En dat begint bij een doordachte voorbereiding: informatie verzamelen over de organisatie of het bedrijf, nadenken over je talenten, een gepaste outfit kiezen, stilstaan bij de mogelijke inhoud van het gesprek … Maar je weet toch nooit wat een werkgever exact zal vragen? Dat klopt, maar je kan je wel voorbereiden op de meest gestelde sollicitatievragen en oefenen op hoe je je het beste presenteert. Met behulp van een reeks tips en tricks kom je optimaal voorbereid voor de dag.

  • 'Sterk aan de start. Je verdiende loon.' door Annemie Van Gucht (ACV)

Hoewel het loon niet het belangrijkste criterium is bij de keuze van een job, kan het wel een doorslaggevende factor zijn. Vragen als; hoe word je loon opgebouwd, hoe onderhandel je er het best over, wat zijn extra legale voordelen en wat betaal je er zelf op, wat is het verschil tussen een loonbarema en een loonvork?, … worden tijdens deze infosessie uitgeklaard.