In het buitenland wonen en werken, is een verrijkende en unieke ervaring. Het staat garant voor het verwerven van extra competenties die een serieuze meerwaarde betekenen, zowel voor je professionele als persoonlijke ontplooiing. Deze infosessies geven je een zicht op de mogelijkheden, de financieringsprogramma´s en andere nuttige informatie.

16u - LIVE infosessie te volgen met Q & A op 23 februari

'Werken in Europa' door Kyra Veldkamp (Eures)

Ben je op zoek naar een buitenlandse job? Wat betekent ‘vrij verkeer van werknemers'? VDAB-EURES (de internationale afdeling  van de Vlaamse publieke arbeidsdienst) zet enkele belangrijkste tips, weetjes en sites met buitenlandse vacatures op een rijtje en maakt je wegwijs op de internationale arbeidsmarkt.

Infosessies van 21 tot 25 februari op elk moment te bekijken:
  • 'Erasmus-beurzen voor stage ná afstuderen' door Tim Berckmans en Jill Aerts (UAntwerpen - Dienst Internationale Samenwerking)

Dankzij het Erasmusprogramma kunnen afstuderende studenten een beurs aanvragen voor een internationale stage in een ander land van de Europese Unie. Via deze stage kunnen ze ervaring opdoen, hun competenties versterken en hun kansen op de arbeidsmarkt verhogen. In deze sessie wordt aangegeven wat de voorwaarden zijn om voor een Erasmus-beurs in aanmerking te komen. Daarnaast wordt verwezen naar het Flanders Trainee Programme, een beurzenprogramma van de Vlaamse Regering, dat beurzen aanbiedt voor een stage bij een internationale (multilaterale) organisatie.


  • 'Werken bij de Europese Unie' door Michiel Humblet (Europese Commissie)

Deze sessie biedt deelnemers uitgebreide informatie over carrièremogelijkheden bij de EU-instellingen. Er wordt een overzicht gegeven van de mogelijkheden om te werken voor de EU, de organisatie en verschillende fases van het aanwervingsproces, en praktische tips voor sollicitanten. De spreker, Michiel Humblet, werkt al voor meer dan 6 jaar bij de Europese Commissie, en nam daarvoor ook deel aan het Graduate Programme van de Europese Centrale Bank en aan het stageprogramma van de Europese Commissie.


  • 'USA beurzen' door Sonny Willems (fullbright) en Marie-Claude Hayoit (BAEF)

Heb je interesse om je studie of onderzoek verder te zetten in de Verenigde Staten? In deze presentatie kom je meer te weten over de Fulbrightbeurzen van de Commission for Educational Exchange die beschikbaar zijn voor burgers van België en Luxemburg en dit voor graduaat studies (Master’s of PhD.); postdoctoraal onderzoek en universitaire lezingen aan alle erkende universitaire instellingen in de Verenigde Staten.