Duurzame technologie: een economisch wondermiddel?

Korte inhoud

Vervuiling, CO2-emissies, overstromingen, waterschaarste, verlies aan biodiversiteit, klimaatopwarming, hoge energieprijzen: elke dag hoor je er wel iets over in de media. Voortdurend krijg je ook tips om duurzamer te consumeren: installeer zonnepanelen, isoleer je woning beter, eet lokale landbouwproducten…  Ook bedrijven trachten duurzamer te produceren. Milieu- en energietechnologie spelen daarbij een belangrijke en essentiële rol.

In deze sessie trachten we aan de hand van voorbeelden en ervaringen de mogelijkheden maar ook beperkingen aan te geven van milieu-innovatie en technologie. Techno-economische analyse en duurzaamheidsanalyse helpen bedrijven en beleidsmakers om de juiste beslissingen te nemen.

Deelnemende leerkracht in 2019: "Een ontzettend boeiende sessie. Bovendien geeft dit mijn leerlingen ook een beter inzicht in hun studiekeuze."

Interactief hoorcollege door prof. dr. Steven Van Passel

📅 Dinsdagvoormiddag 4 februari 2020

📅 Dinsdagnamiddag 4 februari 2020

Kom voorbereid naar deze sessie

  • Geen specifieke voorkennis wiskunde nodig, maar een sterke interesse in wetenschappen, technologie en wiskunde is wel aanbevolen.
  • Om goed te kunnen volgen en sneller tot de essentie over te gaan, zou het fijn zijn als de leerlingen weten wat de marktvraag, het marktaanbod en het marktevenwicht zijn. Ze kunnen dit opfrissen of ontdekken in onderstaande drie video's.​