Korte inhoud

De strategie van luchtvaartmaatschappijen over luchtvracht is erg divers. Lufthansa heeft een uitgekiende cargostrategie, terwijl luchtvaartmaatschappijen zoals Ethiopian Airlines ‘zomaar de koffer vullen tegen eender welke prijs’. Aan de hand van een statistische data-analysetechniek kunnen we een hoeveelheid gegevens logisch rangschikken en strategieën van luchtvaartmaatschappijen beter begrijpen. Nieuwsgierig waar onze nationale trots 'Brussels Airlines' in past? En welke strategie Delta Airlines toepast? Deze les geeft je een antwoord.

Interactief hoorcollege door prof dr. Wouter Dewulf

📅 Donderdagvoormiddag 4 februari 2021

📅 Donderdagnamiddag 4 februari 2021

​ Kom voorbereid naar deze sessie

  • Tijdens deze les wordt gebruik gemaakt van een clusteranalyse. Deze statistische methode laat je toe om gegevens te groeperen. De afstand en meer in het bijzonder de euclidische afstand tussen de observaties speelt hierbij een belangrijke rol.  Door onderstaande kennisclip alvast te bekijken, kunnen je leerlingen de presentatie gemakkelijker volgen.
  • Is het sommatieteken nog onbekend voor je leerlingen? Dan is de andere kennisvideo ook zeker een aanrader om meer te weten te komen over dit veelgebruikt, wiskundig symbool!

Laat je leerlingen deze kennisclips op voorhand bekijken:

Clusteranalyse in een notendop

Kennisclip op YouTube

Sommatieteken

Kennisclip op YouTube

Het was super interessant. Toen ik buiten kwam, wilde ik meteen gaan informeren wat er mogelijk is om zelf nog bij te studeren, want ik heb er helemaal zin in gekregen. - Deelnemende leerkracht na vorige editie