Praktisch

Opgelet: de Kinderuniversiteit is geannuleerd wegens de recente evoluties van het coronavirus.

Helaas heeft de universiteit een moeilijke beslissing moeten nemen: de Kinderuniversiteit gaat niet door op 8 maart 2020.

De universiteit nam die beslissing in overleg met experts, om verdere verspreiding van het coronavirus niet in de hand te werken.

UAntwerpen bekijkt of de Kinderuniversiteit eventueel naar het najaar kan verplaatst worden. De komende dagen en weken zal de universiteit de evoluties rond het coronavirus op de voet blijven volgen.

 

kinderuniversiteit potlood

De Kinderuniversiteit is er voor kinderen en jongeren van 8 tot 14 jaar. 

En ook de ouders of andere begeleiders zijn welkom. Al naargelang de activiteit en de opkomst kunnen ook zij deelnemen aan de sessies. Maar kinderen krijgen voorrang uiteraard! Voor sommige workshops geldt een specifieke leeftijdsindicatie.

Locatie 

Universiteit Antwerpen
Stadscampus
Onthaal: Agora-Gebouw
Hoek Vekestraat en Grote Kauwenberg 2
2000 Antwerpen

De Kinderuniversiteit vindt plaats op Stadscampus, in het Agora-Gebouw en in Gebouw K. Beide gebouwen liggen op 100 meter van elkaar.
Bekijk het campusplan

Campusplan Kinderuniversiteit

 

Inkom

Alle activiteiten zijn gratis.

Onthaal

 • Meld je aan bij het onthaal in het Agora-Gebouw (letter E op het plan: op de hoek Vekestraat en Grote Kauwenberg 2) met je persoonlijk inschrijvingsformulier (print of scherm).
   
 • Je kan er terecht vanaf 10.30 uur.
   
 • Er is geen vestiaire.

Honger en dorst

 • Agora Caffee
  Je kan voor een broodje, groentetaart, pastagerecht of andere gezonde hap terecht in het Agora Caffee, vlakbij de onthaalstand.
  Het Agora Caffee verkoopt trouwens het Universiteit Antwerpen-huisbier Cum Laude. Leuk om als geschenk aan te kopen.
   
 • BAR TAKEOFF
  In de Kleine Kauwenberg, vlak tegenover Gebouw K, kan je ook in BAR TAKEOFF terecht. Verwacht je aan vegan arabiatta pasta, pasta bolognese, pesto-champignon, wraps, salades, specialty coffees, infusion thee & daarnaast een standaard aanbod frisdranken en bieren/wijn..

Middagpauze

Onze professoren en wetenschappers nemen ook graag een korte middagpauze. Het is mogelijk dat sommige activiteiten dan even onbemand zijn.

Locatie

Universiteit Antwerpen Stadscampus
Onthaal: Agora-Gebouw
Hoek Vekestraat en Grote Kauwenberg 2
2000 Antwerpen
Tel. +32 3 265 47 23 (geen inschrijvingen per telefoon)
kinderuniversiteit@uantwerpen.be