Kinderen ontdekken wondere wereld van wetenschappen op Universiteit Antwerpen 

Elk jaar organiseert de Universiteit Antwerpen de Kinderuniversiteit, waar kinderen kunnen proeven van wetenschap. Voor de editie van 2021 zit het evenement in een compleet nieuw jasje. Zo zijn er de hele zomer lang activiteiten voor kinderen van 8 tot 12 jaar, fysiek op de campus en in vele online workshops. Inschrijven is mogelijk vanaf zaterdag 19 juni om 12 uur. 

Ieder jaar verwelkomt de Universiteit Antwerpen meer dan 1500 kinderen om te proeven van verschillende wetenschappen. Met de Kinderuniversiteit wil UAntwerpen minionderzoekers op een speelse manier laten kennismaken met wetenschap en de universiteit. Wegens corona kon de editie van 2020 jammer genoeg niet plaatsvinden, wat voor de nodige beteuterde gezichtjes zorgde.

Fysiek en online 

De Universiteit Antwerpen zette daarom alles op alles om dit jaar de kinderen een volwaardig alternatief te kunnen bieden. Het resultaat: een uitgebreid, hybride zomeraanbod voor 8- tot 12-jarigen. Mits vooraf inschrijven zijn de kinderen welkom op de campus voor enkele fysieke workshops. Ze leren er onder meer hoe geluid werkt, gaan zelf bouwen en assembleren, of als interieurarchitect in spe een maquette inrichten. Online kunnen de kinderen onbeperkt deelnemen aan verschillende virtuele workshops over nudging, influencen, stamcellen etc. 

Elke woensdag staat er ook een weet-’ns-hapje op het programma: een interview met telkens een andere onderzoeker waarbij de kinderen ook zelf vragen kunnen stellen. Inschrijven voor de weet-’ns-hapjes en fysieke workshops op de campus is mogelijk vanaf zaterdag 19 juni om 12 uur. 

Alle informatie vind je op www.uantwerpen.be/kinderuniversiteit.