Verkenningsdagen humane, economische en ontwerpwetenschappen

Residentieel driedaags programma in vijf reeksen tussen 9 en 19 september 2019

Start met voorsprong

Het doek over je prille schooljaren is gevallen en de tijd is aangebroken om nog meer op je eigen benen te staan. De knoop omtrent je studiekeuze heb je zonet doorgehakt, alle inschrijvingspapieren en -formulieren zijn ingevuld en nu gaat de deur van onze universiteit voor je open.

Kortom: je bent klaar om te beginnen aan een hopelijk lange en vruchtbare academische loopbaan. Met de Verkenningsdagen geeft de Universiteit Antwerpen je alvast de kans om op topsnelheid aan je eerste academiejaar te beginnen.

Qué?

"Wanneer moet je beginnen studeren?" "Hoe nemen de professoren examens af?" "Wie zijn je medestudenten?" "Waar leer je mensen kennen?" "Zijn de cursussen al gedrukt en waar zijn die dan te vinden?" De Verkenningsdagen zijn het antwoord op al je vragen, een soort "snelcursus student".

Tijdens deze driedaagse krijg je, naast een inleiding in het studeren en het studentenleven, een beter zicht op studiemethodes en de leerstof. Bovendien brengen we je in contact met mede-eerstejaars en heel wat ouderejaars van je richting. Werp een blik op het programma om te ontdekken hoe we dat in de praktijk aanpakken.

De Verkenningsdagen brengen al meer dan veertig jaar lang studenten samen om hen in een ontspannen sfeer vertrouwd te maken met de meest uiteenlopende aspecten van het student zijn. Ieder jaar gaan in de loop van september ongeveer 400 studenten mee, verspreid over verschillende reeksen.

Interesse? 

Bij je inschrijving aan onze universiteit ontvang je een folder met alle nodige gegevens. Vanaf 1 juli 2019 kan je online inschrijven.

Tot in september!

Het Verkenningsdagenteam 2019