Programma

De Verkenningsdagen bestaan uit drie goedgevulde dagen in september

Met de Verkenningsdagen biedt de Universiteit Antwerpen je de kans om – nog voor de start van het academiejaar – je nieuwe medestudenten al te leren kennen. Bovendien vormt dit een ideale gelegenheid om je nog snel heel wat praktische tips en informatie mee te geven. Zo ben je, wanneer het academiejaar effectief van start gaat, optimaal voorbereid om je eerste stappen op de campus en in de aula’s zetten. 

Dag 1: Kennismaking

De eerste dag staat volledig in het teken van kennismaking met je medestudenten, de ouderejaars en je faculteit. We verzamelen hiervoor op de Stadscampus, waar een team van ouderejaars je welkom zal heten. Nadat de eerste contacten zijn gelegd, zullen deze studenten je rondleiden langs de belangrijkste plaatsen van de stadscampus waar je de komende jaren zal studeren en leven. 
Voor het middagmaal zakken we af naar komida, het prijswinnende studentenrestaurant van de Universiteit Antwerpen, en daarna is het tijd om naar de Hoge Rielen te trekken, een bosrijk jeugdverblijf in Kasterlee. De mooie omgeving en de afwisseling tussen actie en rustige momenten, tot en met een avondsluiting bij het haardvuur, zorgen voor de ideale omstandigheden om snel veel nieuwe namen en gezichten te leren kennen. 

 

Dag 2: Informatie

De tweede dag staat vrijwel volledig in het teken van informatie. Ouderejaars zullen vertellen over hun studie-ervaringen en -avonturen. Ook professoren en assistenten zullen aanwezig zijn en hun perspectief geven op tal van onderwerpen die met je nieuwe studies te maken hebben: het volgen van lessen, contact met professoren, cursussen en ander lesmateriaal, studiepunten en studentenvertegenwoordiging, … Je komt het allemaal uit eerste hand te weten. Een belangrijke infosessie volgt nog in de namiddag. Dan overlopen de ouderejaars elk vak van je opleiding om hun ervaringen hiermee te delen en studietips te geven.
Tegen de avond stellen een aantal studentenclubs zich kort voor. Unifac, de overkoepelende studentenclub van de stadscampus, nodigt je bovendien uit voor een barbecue. Aansluitend introduceren ze je in de beginselen van de ‘Cantus’: een typische studentenactiviteit waarbij oude en nieuwe studentenliederen gezongen worden. Na deze oefencantus sluiten we de avond af met een TD. De rustigere types onder ons zijn overigens gedurende dit programma welkom op een sfeervolle avond bij het haardvuur.

 

Dag 3: Vervolg

De laatste dag verloopt iets kalmer. We doen wat (actief of passief) aan sport, wisselen adressen uit en werpen een blik op vervolginitiatieven. Met de mensen die je de afgelopen dagen hebt leren kennen en de informatie die je hebt gekregen, ben je gegarandeerd klaar om op volle snelheid en vol vertrouwen aan het nieuwe academiejaar te beginnen.