Woe 29 maart – 19u30 
Bibliotheek Permeke

We leven niet op een onbewoond eiland, maar in een samenleving die we met anderen mee vorm proberen te geven. Dat is niet altijd een gemakkelijke oefening en sommige evoluties maken het ronduit ingewikkeld. Diversiteit, nationalisme, ongelijkheid, populisme, onverdraagzaamheid, klimaatopwarming en platte discussies op sociale media: het zijn uitdagingen waar we nog lang niet klaar mee zijn. De debatten gaan soms hard tegen hard en we dreigen wel eens te vergeten hoe we kunnen samenleven en wat onze gedeelde spelregels zijn.

Patrick Loobuyck verduidelijkt wat het betekent om burger te zijn in de context van een multiculturele democratische rechtsstaat. Zijn politiek-filosofische insteek kan helpen om zowel de eigen uitgangspunten als die van anderen aan de oppervlakte te krijgen en inzichtelijk te maken. De politiek filosoof kan op die manier het politieke debat over tal van onderwerpen inhoudelijk op scherp zetten en tegelijk wederzijds begrip bevorderen.

Patrick Loobuyck studeerde godsdienstwetenschappen aan de KU Leuven en Moraalwetenschappen aan de UGent. Hij is als hoogleraar levensbeschouwing en politieke filosofie verbonden aan het Centrum Pieter Gillis van de Universiteit Antwerpen en gastprofessor aan de UGent. Als moraalfilosoof is hij een gewaardeerde stem in het publieke debat, in de krant, op radio en televisie.


Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen
Inkom gratis, reserveer vooraf je plekje