Side header image

Accreditaties en rankings

Accreditaties
     

Sinds 2005 zijn de managementopleidingen van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie geaccrediteerd door AACSB en in 2010 behaalde de faculteit een bijkomende EPAS-accreditatie voor de opleidingen TEW Bedrijfskunde en Handelsingenieur. De onderwijsvisitaties voor de NVAO zijn verplicht voor alle opleidingen in Vlaanderen. 

Op dit ogenblik is de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie aan de Universiteit Antwerpen de enige in Vlaanderen met meerdere internationale accreditaties.

Rankings

Er bestaat een heel gamma aan rankings, die elk met hun met hun eigen methode de kwaliteit van universiteiten wereldwijd beoordelen. De rankings zeggen - elk op hun manier - wel iets over de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. Sommige rankings hebben betrekking op de hele universiteit, maar onderstaande rankings zijn specifiek voor de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie.

De Financial Times stelt sinds 2005 een rangschikking op van de beste Masters in Management-opleidingen. De ranking nam de voorbije jaren steeds aan belang toe en bevat in 2018 instituten uit 27 verschillende landen, goed voor meer dan 30 000 ingeschreven studenten. UAntwerpen duikt nu voor de eerste keer op in de ranking en palmt plaats 89 in. Van de 100 geselecteerde masteropleidingen kreeg de Antwerpse opleiding bovendien de eerste plaats qua ‘value for money’. Nergens ter wereld krijg je bijgevolg zoveel waar voor je inschrijvingsgeld als in Antwerpen.

Eduniversal, een leidinggevende organisatie wat betreft informatie over hoger onderwijs, heeft onze faculteit op plaats 48 gezet in de top 50 van beste masteropleidingen in West-Europa.