Side header image

Studiedag 4 februari 2015: HVAC binnenstebuiten

Twee nieuwe bedrijven, Hysopt en Resus, stelden hun unieke en vernieuwende producten voor die mee tot stand kwamen door intensief onderzoek aan de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen van UAntwerpen.
De innovaties betekenen een ommekeer voor de HVAC-sector door meer transparantie te verschaffen in het ontwerp en de levensduur van installaties.

Econoom Geert Noels gaf als gastspreker duiding bij de maatschappelijke betekenis van innovatie en ondernemerschap.

Wanneer?
4 februari 2015

8.30 – 9u.: Onthaal

9 - 9.20u.: Verwelkoming door prof. dr. Jean-Pierre Timmermans (voorzitter onderzoeksraad) en prof. dr. Walter Sevenhans (decaan FTI)
9.20 – 12.15u.: Presentaties

• Live demonstratie van de Hysopt-software door dr. ing. Roel Vandenbulcke (General Manager, Hysopt NV)
  • Performance through transparancy:  vernieuwde marktwerking dankzij de Hysopt-technologie door ing. Fred Van Schaik (CSO, Hysopt NV)
  • Hydronic System Optimisation: optimalisatie van HVAC-systemen in de praktijk door ing. Havid El Khaoui (Hysopt Consultant), dr. ing Roel Vandenbulcke (General Manager, Hysopt NV)
  • Ontwikkeling van het Hysopt  cloud-platform en R&D-roadmap door dr. Wouter Hendrickx (CTO Hysopt NV), prof. dr. Peter Hellinckx (R&D Manager Hysopt, Cosys-lab UAntwerpen)

12.15 – 14u.: Lunch
14 – 15.45u.: Presentaties

• Ik maak fouten. U nooit?” Zin en onzin van early warning-systemen in centrale verwarming door Karl Willemen (CEO Resus NV)
  • Onderzoek naar performante installatieconcepten voor HVAC in een sterk veranderend energielandschap door prof. dr. ir. Ivan Verhaert (UAntwerpen, onderzoeksgroep EMIB)

15.45 – 16.15u.: Slotlezing door Geert Noels, Hoofdeconoom Vermogensbeheerder Econopolis

• De maatschappelijke betekenis van innovatie en ondernemerschap

16.15 –17.30u.: Netwerkreceptie

Over Hysopt en Resus

Hysopt NV ontwikkelt unieke ontwerpsoftware waarmee de uiteindelijke prestaties van de HVAC-installatie (energieverbruik, thermisch comfort, investering) gekwantificeerd en geoptimaliseerd kunnen worden.
Resus NV ontwikkelt innovatieve early warning technologieën die het systeem helpen beschermen en zo de levensduur van verwarmings- en koelinstallaties maximaal verlengen.

Over de betrokken onderzoeksgroepen van de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen:

CoSys-Lab: Constrained Systems Lab

EMIB: Energy and Materials in Infrastructure and Buildings