Side header image

Het Dictee

De Vertaalacademie Maastricht en het Departement Toegepaste Taalkunde/Vertalers & Tolken van de Universiteit Antwerpen werken al geruime tijd samen. Om die samenwerking te vieren en te verstevigen wordt dit jaar voor het eerst een Groot Dictee georganiseerd voor studenten van beide instellingen.

De eerste editie van het Groot Dictee vindt plaats op 29 maart 2018 in Maastricht. Het dictee zal dit jaar geschreven en voorgedragen worden door de Nederlandse schrijver Ronald Giphart.

Ben je een crack in spelling, wil je de eer van ons departement hoog houden én heb je wel zin in een dagje Maastricht? Doe dan mee!

Het aantal deelnemers is beperkt tot 50 studenten van de bachelor in de toegepaste taalkunde. Concreet zoeken we studenten die voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • 25 studenten die in januari 2018 zijn geslaagd voor het OO Nederlands: Taalbeschouwing 1
  • 25 studenten die in 2017 of 2018 zijn geslaagd voor het OO Nederlands: Tekstproductie

Je hoeft geen colleges te missen. Donderdag 29 maart 2018 is een lesvrije dag aan de Universiteit Antwerpen.

Inschrijven

Het criterium “wie het eerst komt, wie het eerst maalt” is van kracht, dus wees er snel bij! De inschrijving voor het Dictee start op woensdag 21 februari 2018 om 10.00 u.

Praktisch

Deelname is gratis. Busvervoer naar en van Maastricht wordt geregeld. De deelnemers krijgen gratis een lunch aangeboden en ‘s middags kan je deelnemen aan een activiteit, georganiseerd door de Vertaalacademie.

Voor meer informatie kan je bij Iris Schrijver terecht: iris.schrijver@uantwerpen.be