Side header image

Wat als... ik geschiedenis studeerde?

Voor wie?          Leerlingen uit de 3de graad die willen kennismaken met de opleiding
                             geschiedenis van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte

Wanneer?          Woensdag 13 februari 2019 (9.00 - 13.00 uur)

Locatie                Stadscampus UAntwerpen

Praktisch            De activiteit is gratis - registreren (verplicht) via de inschrijvingstool onderaan deze pagina

Grand strategy game Europa Universalis IV

Meer info

Onze wereld verandert constant en de opleiding geschiedenis van de Universiteit Antwerpen verandert mee. Hier leer je hoe gebeurtenissen elders in de wereld, buiten Europa, onze samenleving beïnvloeden, wat ecologische geschiedenis ons kan vertellen over klimaatverandering en hoe nieuwe media als games worden ingezet in het geschiedenisonderwijs.

Kom zelf ervaren hoe verrassend en uitdagend geschiedenis kan zijn.

Programma (9.00 - 13.00 uur)

9.00 - 9.30 uur
Maarten Van Ginderachter

9.30 - 10.15 uur
Hoorcollege: De halve maan verdeeld. De islamwereld tijdens de Eerste Wereldoorlog
Marnix Beyen

10.15 - 10.30 uur
Koffiepauze

10.30 - 11.15 uur
Module Oefeningen I, vb. materiële bronnen (vertrekkend vanuit een concreet object)
Gerrit Verhoeven

11.15 - 12.00 uur
Historische games: over het nut en onnut van het dunnetjes overdoen van enkele eeuwen verleden
Jeroen Puttevils

12.00 - 13.00 uur
Meet & greet met studenten geschiedenis

Inschrijvingsformulier ‘Wat als… ik geschiedenis studeerde?’

Naam school *
Klas *
Naam leraar *
Voornaam leraar*
Straat *
Nummer *
Postcode *
Gemeente *
E-mailadres *

neemt op 13 februari 2019 deel aan de activiteit ‘Wat als… ik geschiedenis studeerde?’

Aantal deelnemers *
*  Verplichte velden
De Faculteit Letteren en Wijsbegeerte (evenementenLW@uantwerpen.be) verzamelt deze persoonsgegevens exclusief voor de organisatie van de activiteit ‘Wat als… ik geschiedenis studeerde?’. In geen geval zullen deze gegevens worden doorgegeven aan derden. Deze gegevens worden bijgehouden tot na afloop van de activiteit. Indien u uw persoonsgegevens wil inzien, beperken, wijzigen of laten verwijderen kan u terecht op het hierboven vermelde adres. Meer info over ons privacybeleid: www.uantwerpen.be/disclaimer.