Toepassing in België van de Europese IPR-verordeningen

Om: 19:00 tot 21:00 uur
Prijs: € 100

Toepassing in België van de Europese IPR-verordeningen

m.m.v. sprekers Thalia Kruger (hoofddocent UAntwerpen en Honorary Research Associate University of Cape Town) en Eline Ulrix (onderzoekster UAntwerpen en advocaat balie Brussel) en voorzitter Ilse Couwenberg (raadsheer in het Hof van Cassatie).

Het EUPILLAR project (gefinancierd door de Europese Commissie) onderzocht de toepassing in verschillende EU-lidstaten van de Europese IPR-wetgeving (Brussel I, Brussel IIbis, Rome I, Rome II en de Onderhoud-Verordening). De sprekers waren de Belgische partners binnen dit project en zijn dus uitermate geschikt om de bevindingen voor België uit te leggen, de knelpunten te situeren en na te gaan of de Belgische toepassingen gelijk lopen met deze in andere lidstaten.

Universiteit Antwerpen
Stadscampus
Aula R.001
Rodestraat 14
2000 Antwerpen

Alle informatie over de werken Noorderlijn kan u terugvinden op www.noorderlijn.be.
U kan er vinden waar ze nu aan het werken zijn, wat de fasering is van de werken, bereikbaarheidsinfo op en rond de werf en een heleboel tips om u beter door de werken te helpen.

De website www.slimnaarantwerpen.be leidt u op een efficiënte wijze naar de Stadscampus.

Hoe inschrijven?

Elektronisch inschrijven

• Inschrijven gebeurt bij voorkeur elektronisch via www.uantwerpen.be/cbr. Elke inschrijving is bindend en kan niet worden geannuleerd. Vervanging door een collega kan mits een eenvoudige schriftelijke mededeling aan de organisatoren.

• Het inschrijvingsgeld bedraagt € 100 voor de eerste studieactiviteit, € 90 voor iedere volgende en wordt betaald na ontvangst van de debetnota op KBC rekeningnummer BE69 7350 1176 5478 van CBR, CST-UAntwerpen, Venusstraat 23, 2000 Antwerpen.

• De vermelde prijzen in deze brochure zijn prijzen exclusief BTW, omdat CBR in de huidige stand van de wetgeving een niet-belastingplichtige rechtspersoon is. Hierin kan de wetgever verandering brengen en CBR behoudt zich dan ook het recht voor deze BTW door te rekenen ingeval de wetgever hiertoe beslist.

• Het inschrijvingsgeld omvat de deelname aan de activiteit (op de campus of online) en het cahier met de kwalitatief hoogstaande teksten beschikbaar op de studieavond zelf.

• Bij deelname op de campus ontvangst met een broodje en drankje vanaf 18.30 uur.

Type:

Doelgroep:
Advocaten, magistraten, notarissen, juristen,...

Sprekers:
Thalia Kruger en Eline Ulrix

Voorzitters:
Ilse Couwenberg

Organisatie / co-organisatie:
Centrum voor beroepsvervolmaking in de rechten

Erkenning:
  • OVB erkende deze studieavonden voor 2 juridische punten/studieavond.

• De Nationale Kamer van Notarissen erkende deze opleidingsavonden voor 2 uren/studieavond.

• Ook voor de magistraten werd goedkeuring van dit programma ontvangen: voor hen die zich inschrijven doch niet effectief aanwezig zijn neemt het Instituut voor Gerechtelijke Opleiding de eventuele kosten niet ten laste. Vervanging door een collega is evenwel toegestaan, die dan met vermelding van naam en functie tekent naast de naam van de vervangen collega.

• CBR is een erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille.

CBR
Centrum voor Beroepsvervolmaking in de Rechten