Side header image

Welkom

Prof. Dirk Vanheule, Dean Faculty of LawDe Faculteit Rechten van de Universiteit Antwerpen is een bloeiende academische gemeenschap van bijna 2.500 studenten en meer dan 250 academische en administratieve medewerkers die onderwijs en onderzoek verrichten in rechten en in veiligheidswetenschappen.

De Faculteit biedt programma's aan voor het behalen van diploma's van bachelor in de rechten, master in de rechten (tevens aangeboden in Engels), master in fiscaal recht en master in de veiligheidswetenschappen. Daarbij waarborgt de Faculteit de hoogste standaarden van onderwijs in Vlaanderen. Bovendien heeft de Faculteit een ruim aanbod aan postacademische vorming voor beroepsbeoefenaars. Het onderzoek wordt verricht in vijf onderzoeksgroepen die de relevantie van het recht voor persoon en vermogen, onderneming, overheid, ontwikkeling en rechtshandhaving onderzoeken. De Faculteit zet actief in op internationalisering in onderwijs, onderzoek en dienstverlening. Als een gevolg hiervan geniet de Faculteit ook internationaal een sterke reputatie en werd zij in de Times Higher Education World University Ranking 2018 van rechtsfaculteiten wereldwijd op de 39ste plaats gerangschikt. 

Welkom op deze webpagina's waar u meer kunt vernemen over onze organisatie, onderwijs, onderzoek, internationalisering en andere activiteiten.

Prof. dr. Dirk Vanheule
 

Contact

Faculteit Rechten Stadscampus - Gebouw V
Venusstraat 23
2000 Antwerpen
Tel. +32 3 265 5444 (algemeen) +32 3 265 5445 (studenten)
Fax +32 3 265 51 20