Departement Fysica

Het Departement Fysica maakt deel uit van de Faculteit Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen en ziet het als zijn taak om een maximaal wetenschappelijk resultaat te realiseren door het creëren van een stimulerende en dynamische omgeving. Het departement streeft naar het verzorgen van uitstekend academisch onderwijs, zowel in de studierichting fysica zelf als in andere studierichtingen waar vakken in de fysica gedoceerd worden.

Daarnaast hecht het departement zeer veel belang aan het uitvoeren van kwaliteitsvol onderzoek, waarbij een evenwicht beoogd wordt tussen enerzijds theoretisch en experimenteel onderzoek, en anderzijds fundamenteel en toegepast onderzoek. Verder is ook het aspect maatschappelijke dienstverlening zeer belangrijk voor het departement.

Het programma van de opleiding fysica is nauw verbonden met de onderzoeksdomeinen van de onderzoeksgroepen van het departement. Een goed voorbeeld hiervan is het Engelstalige master programma in fysica, dat bijzondere aandacht besteedt aan fenomenen die zich voordoen op nanometer schaal.


Onderzoek
Onderzoeksgroepen
Doctoreren
Samenwerking
Faciliteiten
Onderwijs
Bachelor
Master
Internationale Studenten
Nascholing
Organisatie
Structuur
Personen
Jobs
Nieuws en Activiteiten
Nieuws
Activiteiten
Kwantum Spin-off
Physics Colloquia
Lezingenreeks "The Dark Universe"
Nieuws en Activiteiten Archief
Activiteiten



Nieuws
 • 23
  apr
  Bruker 2018
  Prof. Sabine Van Doorslaer (UAntwerpen) kreeg de Bruker 2018 Prize.
 • 22
  mrt
  Quantum sieving of hydrogen isotopes
  A team of researchers from the University of Manchester in collaboration with Prof. Peeters from the CMT group at UAntwerpen, have discovered that the naturally occurring gaps between individual layers of two-dimensional materials can be used as a sieve to separate different atoms and their isotopes.
 • 14
  mrt
  Professor Nick van Remortel over Stephen Hawking
  Met Stephen Hawking verliezen we een groot wetenschapper! Professor Nick Van Remortel licht in een filmpje zijn twee grootste verwezenlijkingen toe: 3 minuten en je bent weer helemaal mee!


Meer nieuws

Campus Groenenborger

Departement Fysica Campus Groenenborger
Gebouw U - Lokaal U403
Groenenborgerlaan 171
2020 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. +32 3 2653314
secretariaat.fysica@uantwerpen.be

Campus Drie Eiken

Departement Fysica Campus Drie Eiken
Gebouw N - Lokaal N.016
Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk
Belgiƫ
Tel. +32 3 2652441
tanya.roovers@uantwerpen.be