Snel naar: startpagina UAntwerpen
  

In de kijker

 • 8
  OKT
  UAntwerpen feliciteert professor François Englert met Nobelprijs Fysica
  Prof. em. François Englert van de Université Libre de Bruxelles ontving vandaag, samen met de Brit Peter Higgs, de Nobelprijs Fysica voor zijn baanbrekend werk op het gebied van de theoretische elementaire deeltjesfysica. Hij is daarmee de eerste Belgische Nobelprijswinnaar in de Fysica.


Meer nieuws

Onderzoek
Onderzoeksgroepen
Doctoreren
Samenwerking
Faciliteiten
Onderwijs
Bachelor
Master
Internationale Studenten
Nascholing
Focus op wetenschap
Organisatie
Structuur
Personen
Jobs
Nieuws en Activiteiten
Nieuws
Activiteiten
Nieuws en Activiteiten Archief

Activiteiten

 • 14
  SEP
  Esomat 2015
  European Symposium on Martensitic TransformationsContact

Departement Fysica Campus Groenenborger
Gebouw U - Lokaal U403
Groenenborgerlaan 171
2020 Antwerpen
België
Tel. +32 3 2653314- +32 3 2653428
Fax +32 3 2653318
hilde.evans@uantwerpen.be

Contact

Departement Fysica Campus Drie Eiken
Gebouw N - Lokaal N.016
Universiteitsplein 1
2610 Wilrijk
België
Tel. +32 3 2652441
Fax +32 3 2652245
lieff.serrien@uantwerpen.be

Introductie

Het departement Fysica maakt deel uit van de faculteit Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen en ziet het als zijn taak om een maximaal wetenschappelijk resultaat te realiseren door het creëren van een stimulerende en dynamische omgeving. Het departement streeft naar het verzorgen van uitstekend academisch onderwijs, zowel in de studierichting Fysica zelf als in andere studierichtingen waar vakken in de Fysica gedoceerd worden.

Daarnaast hecht het departement zeer veel belang aan het uitvoeren van kwaliteitsvol onderzoek, waarbij een evenwicht beoogd wordt tussen enerzijds theoretisch en experimenteel onderzoek, en anderzijds fundamenteel en toegepast onderzoek. Verder is ook het aspect maatschappelijke dienstverlening zeer belangrijk voor het departement.

Het programma van de opleiding Fysica is nauw verbonden met de onderzoeksdomeinen van de onderzoeksgroepen van het departement. Een goed voorbeeld hiervan is het Engelstalige Master programma in Fysica, dat bijzondere aandacht besteedt aan fenomenen die zich voordoen op nanometer schaal.