Kwantum Spin-Off

In het project Kwantum-Spin-Off kunnen leerlingen van de 3de graad secundair onderwijs proeven van de moderne fysica en haar toepassingen in de hoogtechnologische sector. Leerlingen worden daarbij uitgedaagd om zich te verdiepen in de allerkleinste elementen, en deze nieuwe inzichten om te buigen tot nieuwe, duurzame toepassingen. Fysica en economie gaan daarbij hand in hand: de leerlingen maken ook een businessplan waarmee ze hun eigen ontwikkeling op de markt zouden brengen. Tijdens het hele proces worden ze begeleid door actieve onderzoekers en ondernemers.

Het departement Fysica van de Universiteit Antwerpen begeleidt verschillende scholen bij het uitwerken van hun eigen project. De leerlingen kunnen er samenwerken met onderzoekers van Visielab of BIMEF (Biomedische Fysica), en krijgen de mogelijkheid een practicum uit te voeren in de labo's van de Universiteit Antwerpen.

Meer weten? Bezoek de website van het Kwantum Spin-Off project.

Kwantum Spin-Off is een samenwerking tussen de Katholieke Hogeschool Limburg, de Universiteit Antwerpen, de Universiteit Hasselt, de KU Leuven en de hoogtechnologische koepelorganisatie DSP Valley en IMEC. Dit project wordt ondersteund door het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid.

Kwantum Spin-Off Foto's

Kwantum Spin-Off: