IMAGINARY

Wiskunde in sprankelende beelden

Deze reizende wiskundetentoonstelling bezocht de Universiteit Antwerpen in februari 2016. Heel wat bezoekers kwamen genieten van de schitterende beelden, unieke 3D-objecten en interactieve visualisaties. Hieronder enkele foto's.

We verwelkomen leerlingen uit de 3de graad secundair onderwijs graag voor het jaarlijkse evenement Wiskunde In-Zicht!

Over de expo

Wiskunde in sprankelende beelden

Een reizende wiskundetentoonstelling, voor het eerst in België. De schitterende beelden, unieke 3D-objecten en interactieve visualisaties laten niemand onberoerd.

Bewonder talrijke topkwaliteit-posters en een hele reeks 3D-prints van wiskundige objecten. Ga via grote touchscreens aan de slag met een reeks interactieve softwarevisualisaties en -simulaties.

De wiskunde neemt je mee in verwondering en bewondering, en de expo toont de kracht van wiskundige modellen voor toepassingen.

Volg ons aanbod voor leraren, scholen en gratis geleide bezoeken op www.imaginarymaths.be.

Stijn Symens stijn.symens@uantwerpen.be
Logo VWO

Een inititatief van de Vlaamse Wiskunde Olympiade i.s.m. de Vlaamse universiteiten.Logo Vlaamse Wiskunde Olympiade