Side header image

Spinoffs

Valorisatie is een belangrijk aspect van het onderzoek aan de Faculteit Wetenschappen. In dit kader zijn spinoff bedrijven van belang. Spinoffs zijn academische bedrijven die wetenschappelijke kennis omvormen tot toepassingen voor commercieel gebruik.

De spinoffs van de Faculteit Wetenschappen zijn:

icoMetrix icoMetrix (2011)
icoMetrix biedt de geavanceerde beeldverwerking die nodig is voor de kwantitatieve analyse van biomedische beelden.
www.icometrix.be
HI10 Security Integrations HI10 Security Integrations (2010)
Beveiliging van gegevens, 'cloud systems' architectuur, veiligheid en efficiëntie door het leveren van optimale oplossingen voor: integratie digitale handtekeningen, cloud security projecten, BC/DR plans.
www.hi10.be
Meshbone Meshbone (2009)
Het vroegere wishbone levert gebruiksvriendelijke, robuuste en veilige draadloze mesh netwerk oplossingen waardoor gebouwen, campussen en "event areas" zonder enige vorm van bekabeling voorzien kunnen worden van de nodige communicatie-infrastructuur.
www.meshbone.be
Mu Technologies µ Technologies (2007)
Ontwikkelt en verdeelt innovatieve soft- en hardware toepassingen en technologie voor analyse, modellering, en synthese van geluidsgolven
www.mu-technologies.com
Octens Octens (2007)
Design en productie van op maat gemaakte analytische instrumenten en ontwikkelen van potentiometrische toepassingen
www.octens.com
DCI Labs DCI Labs (2001)
Ontwikkelt software en diensten voor ‘high content screening’ en cellulaire assays gebaseerd op state of the art beeldvormingstechnieken
www.dcilabs.com

Tech Transfer

TechTransfer verbindt de academische wereld met het bedrijfsleven. Zij helpen onderzoekers van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (AUHA), met de ‘transfer’ van  kennis en technologieën naar het bedrijfsleven toe.  Tech Transfer brengt ook bedrijven in contact met de juiste onderzoekspartners of leiden hen naar de juiste technologieën of infrastructuur.

Voor meer informatie kan je terecht op de webpagina's van Tech Transfer.