Side header image

Proeflessen

In de Krokusvakantie (27 februari - 3 maart 2017) nodigen we je graag uit voor de proeflessen van de Faculteit Wetenschappen. Je kan er kennismaken met onze docenten en proeven van onze wetenschappelijke opleidingen.

De proeflessen kaderen in de Open lesdagen van de Universiteit Antwerpen. Inschrijven is tot en met woensdag 22 februari mogelijk via www.uantwerpen.be/openlesdagen. Je vindt er ook een overzicht van de meelooplessen die we aanbieden.

Programma

Op de volgende namiddagen, telkens van 13u tot 17u, bieden de opleidingen Biologie, Bio-ingenieurswetenschappen, Chemie, Fysica, Informatica en Wiskunde een lessenreeks aan bestaande uit 3 tot 4 mini-hoorcolleges en een rondleiding.

Chemie Maandag 27 februari 2017 Campus Groenenborger
lokaal U.024
Fysica Dinsdag 28 februari 2017 Campus Groenenborger 
lokaal V.008
Biologie Woensdag 1 maart 2017 Campus Drie Eiken
lokaal R.R.3
Informatica 
 
Woensdag 1 maart 2017 Campus Middelheim 
lokaal G.006
Wiskunde Donderdag 2 maart 2017 Campus Middelheim
lokaal G.006
Bio-ingenieurswetenschappen Vrijdag 3 maart 2017 Campus Groenenborger
lokaal V.008

Voor wie?

Leerlingen van
België: de 3de graad van het secundair onderwijs in de wetenschappelijke en wiskundige richtingen
Nederland: de twee laatste jaren van het vwo, profiel Natuur & Techniek

Inschrijven

Leerlingen kunnen zich vanaf half januari individueel online inschrijven voor de proeflessen via de Open lesdagen site: www.uantwerpen.be/openlesdagen.

De leerlingen schrijven telkens in voor een volledige lessenreeks van een opleiding. Indien gewenst kunnen ze verschillende lessenreeksen op verschillende dagen volgen. Men kan niet inschrijven voor individuele lessen.

Voor leerkrachten:
Leerkrachten die een groepje leerlingen willen begeleiden, zijn uiteraard ook welkom. Ze brengen de universiteit hiervan op de hoogte door een e-mail te sturen naar expwet@uantwerpen.be, met vermelding van hun school en de namen van de leerlingen die zij begeleiden. Voor een goede organisatie vragen we leerkrachten die ook zelf hun leerlingen willen inschrijven om hen steeds leerling per leerling via de website in te schrijven. De leerlingen krijgen dan ook meteen alle praktische informatie via e-mail toegestuurd.

 

Contact

Jiska Verbouw of Véronique Van Herck Tel. 03 265 35 23
expwet@uantwerpen.be