Side header image

De openbare bibliotheek van Diksmuide

De Openbare Bibliotheek van Diksmuide ligt aan en druk kruispunt in het centrum van de gemeente. Ze is ondergebracht in de kerk van een gewezen kloostersite. Samen met het CC, de jeugddienst en de Academie voor Muziek en Woord maakt ze deel uit van een cultuursite voor hoofdzakelijk kinderen en jongeren. De samenwerking tussen deze verschillende diensten moet blijven, maar toch hoopt de bib op iets meer zelfstandigheid. De bib wil ook beter gebruik maken van de aanwezigheid en het potentieel van kinderen en jongeren.

Uitdaging voor de studenten

Het creëren van meer beweegruimte in de bib door andere presentatievormen en linken tussen fysieke en digitale aanbod, het versterken van de ruimtelijkheid door het creëren van variaties met lees-, ontmoetings-, studie-, hang- en experimenteerruimten, het implementeren van een ‘jongeren medialab’ met overschrijdende werking en het verbeteren van de zichtbaarheid van de bib en van de ruimtelijke kwaliteiten.

Toekomst

De acht beste projecten werden geselecteerd. Met het oog op een mogelijke verbouwing/uitbreiding in de toekomst zet de bib dit projectmateriaal in om belangrijke beleidsactoren te overtuigen.

Openbare Bibliotheek Diksmuide


Fotoverslag juryverdediging

Bekijk hier het fotoverslag van de juryverdediging (juni 2016)