Side header image

Have a 'seat'

Het onderzoek startte met een grondige analyse van de huidige situatie, het programma van eisen en de bijkomende wensen van de opdrachtgever naar haalbaarheid toe. Daarna ben ik vanuit het standpunt van de doelgroep gaan kijken naar deze eisen om te vergelijken als het effectief is wat zij nodig hebben. Snel werd duidelijk wat de prioriteiten zouden moeten zijn om de onderzoeksvraag zo goed mogelijk inlossen.

In mijn concept ligt de focus op de verschillende manieren van ‘zitten’ om te studeren of werken, waar ik andere manieren wil brengen dan louter het ‘klassiek zitten’ op een stoel aan een tafel. Ook heb ik een herziening gedaan naar hoe groot een werkplek moet zijn en waar we het tegenwoordig soms mee moeten stellen.

Het concept in combinatie met de toegepaste e-cultuur biedt een oplossing om studenten, individueel of in groep, te triggeren terug gebruik te maken van de bibliotheek. Het constructieve ontwerp vraagt in een vervolgproces meer aandacht voor detaillering en een verdere uitwerking van de dragende onderdelen.

Antoine Coxe

Have a seat - sneden

Have a seat - render