Bezoek Joodse Buurt

Altijd al eens de Joodse buurt in Antwerpen willen verkennen, maar nooit goed begrepen hoe dat juist zit met de Sabbat, het keppeltje of wat er juist te zien is rond het Centraal Station van Antwerpen? Dan is deze activiteit van Alechia echt iets voor jou!

Op zondag 15 april komen we om 15.00 uur samen op de Keyserlei aan de ingang van de UGC, en verkennen we de Joodse buurt onder leiding van stadsgids Luc, die eerder al “Alechia Velo” met succes gidste. Tijdens deze namiddag wandelen we onder andere door de diamantwijk, zien we verschillende synagogen, passeren we langs het stadspark en krijgen we onderweg uitleg over de Joodse cultuur en het Jodendom. Te midden van onze tocht lassen we een stop in, om onze dorst te lessen en eens bij te babbelen.

Deelname kost €10 per persoon voor deelnemers met lidkaart 2018 van Alechia (en partners) en €20 per persoon voor deelnemers zonder lidkaart. De gids en de dorstlesser zijn inbegrepen in de prijs.

Overschrijven kan op het rekeningnummer van Alechia Events BE27 8601 0291 6473 met vermelding van jouw naam en "Alechia Joodse buurt".

Optioneel voor diegenen die willen: aan het einde van de tocht gaan we iets eten in een lokaal Joods restaurant (dit zit niet in de deelnameprijs inbegrepen), schrijf dit in de opmerking bij je inschrijving.