Side header image

Verwelkoming door de decaan

Rudy Martens - Decaan Faculteit TEWDe Faculteit Toegepaste Economisch Wetenschappen is de grootste en oudste faculteit binnen de Universiteit Antwerpen. De geschiedenis van de Faculteit TEW, gelegen in het centrum van de levendige stad Antwerpen, gaat terug tot 1852. Sindsdien is onze faculteit geëvolueerd tot de meest internationale economische faculteit  in Vlaanderen.
 
De behaalde internationale accreditaties bij AACSB en EFMD wijzen op een kwalitatief sterk onderwijs en onderzoek. Ze geven onze studenten een brede waaier aan internationale mogelijkheden op alle continenten. Onze bevoorrechte samenwerking met de Antwerp Management School zorgt voor een zeer sterke band met leidinggevenden uit de bedrijfswereld.
 
Onze studenten genieten van de voordelen te kunnen studeren in een internationale stad, het economische hart van Vlaanderen, met een rijk cultureel erfgoed en gelegen in het centrum van Europa. Onze alumni zijn kritische, creatieve en strategische beleidsmensen in alle soorten organisaties.
 
Het academisch onderzoek situeert zich in acht departementen, waar we met regelmaat buitenlandse onderzoekers en professoren mogen verwelkomen. Zij werken nauw samen met de staf van de faculteit om op die manier synergieën te creëren binnen onderzoek en onderwijs.
 
We heten je graag van harte welkom in Antwerpen, om ons enthousiasme over onze faculteit te delen. Het personeel van de faculteit zal je graag verder helpen om je thuis te voelen in een van de mooiste steden van België.

Rudy Martens
Decaan Faculteit TEW