Side header image

Zomerscholen

Indien je niet voor een langere periode naar het buitenland wil, kan je kiezen voor een zomerschool of internationale cursus. Vaak worden deze cursussen in samenwerking met de universiteit of in internationaal verband georganiseerd, al dan niet in het kader van het Erasmusprogramma.

Sommige faculteiten kennen onder bepaalde voorwaarden studiepunten toe voor het succesvol afsluiten van een dergelijke cursus (met paper). Consulteer hiervoor het huishoudelijk reglement van je faculteit/departement. De faculteit TEW geeft in het voorjaar een speciale brochure uit met de lijst van zomercursussen die hiervoor in aanmerking komen. Meer informatie is ook beschikbaar op Blackboard onder 'mijn organisaties' - 'internationaal studeren FTEW'. De faculteit SW stimuleert eveneens deze individuele studietrajecten.

Op de faculteiten en bij de Dienst Internationale Samenwerking kan je informatie over zomerscholen en andere cursussen raadplegen. Hou ook de valven en blackboard in het oog. Hieronder vind je alvast een aantal interessante zomerscholen en cursussen.

Dienst Internationale Samenwerking

Gratiekapelstraat 10
2000 Antwerpen
summeruniversity@uantwerpen.be