Side header image

Bachelor in de chemie

"Chemie heeft dat speciale karakter dat je dingen kan creëren. Het gaat niet louter om bestuderen"

Roel De Mondt werkt als project manager inkjet ink development bij Agfa-Gevaert.

Waarom koos je destijds voor chemie?

Ik was geïnteresseerd in wetenschappen omwille van een sterke honger naar kennis en verklaring van dagdagelijkse fenomenen rondom ons. Chemie heeft daarbij dat speciale karakter dat je dingen kan creëren met chemie: het gaat niet louter om bestuderen.

Heb je bijkomende opleidingen gevolgd na uw studie chemie? Zo ja, welke?

Sterk gespecialiseerd in management/leiding geven en technisch ingewerkt in digitale druktechnieken en wetgeving rond voedselverpakkingsmaterialen via opleidingen in binnen- en buitenland.

Wat houdt je job in?

Mijn job omvat onderzoek naar nieuwe inktformuleringen om via digitale druktechnologie (inkjet) voedselverpakkingen (folies, objecten) rechtstreeks te kunnen bedrukken. De aansturing van het labo op het vlak van chemie en formulering van inkten behoort tot mijn dagtaak, net als people management van mijn medewerkers en management van projectverloop en -timings. Op technisch vlak volg ik de wetgeving rond voedselverpakkingen in de hele wereld. Maandelijkse klantenbezoeken verspreid over Europa behoren ook tot mijn opdracht.

Welke competenties die je opdeed tijdens uw opleiding, komen aan bod in je huidige job?

Zelfstandig leren werken en duidelijk communiceren van onderzoeksresultaten zijn competenties die ik vooral tijdens mijn doctoraatsstudie heb opgepikt. Van mijn eigenlijke opleiding chemie zijn het algemeen chemisch inzicht (dat, hoewel niet altijd zo gepercipieerd onder studenten, al snel heel ver kan staan van dat van de man in de straat) en sterk analytisch chemische opleiding nog zeer relevant.