Side header image

Bachelor in de taal- en letterkunde

Jobmogelijkheden

  • Deze jobmogelijkheden zijn enkel van toepassing voor wie het masterdiploma behaald heeft.

Zien we jou terug op de bühne?

Taal- en letterenstudenten vind je terug in alle sectoren van de samenleving: heel wat alumni duiken de culturele wereld in, zowel voor als achter de schermen. Taal- en letterkunde wakkert je taalgevoel aan, en daar kan je heel wat mee op de planken, als acteur of cabaretier. Maar de sterkhouders in de culturele centra zijn ook vaak letterenstudenten. En zelfs in de modewereld kan je met deze opleiding carrière maken.

Horen we jou straks op de radio?

Een job als radiomaker, televisiepresentator of journalist bij een krant of een dagblad… op het lijf geschreven van taal- en letterenstudenten! De taal is alvast top. Een portie gezonde nieuwsgierigheid en aandacht voor actualiteit, en je bent zo in de ether.

Of duik je het bedrijfsleven in?

Door de brede algemene vorming, de goede talenkennis en de verbale sterkte komen ook heel wat oud-studenten in de overheidsadministratie of de diplomatie terecht. Tal van taal- en letterkundigen werken in het domein van communicatie, public relations of opleiding en vorming. Mits een gerichte master-na-master kan je echt probleemloos het bedrijfsleven induiken.

Onderwijs

Heb je zin om les te geven? Na het volgen van de specifieke lerarenopleiding mag je als taalleerkracht in het secundair onderwijs aan de slag.

Onderzoek

Aan de universiteit kan je je verdiepen in onderzoek. Dat kan fundamenteel, maar zeker ook toegepast onderzoek zijn – bijvoorbeeld in de theater- of filmwereld, of in de computationele psycholinguïstiek. Een carrière aan de universiteit begin je met een doctoraatsopleiding.