Side header image

Bachelor in de productontwikkeling

Jobmogelijkheden

  • Deze jobmogelijkheden zijn enkel van toepassing voor wie het masterdiploma behaald heeft.

Bedrijven worden vandaag uitgedaagd om te innoveren en zichzelf te vernieuwen. De geschikte persoon om dit complexe en uitdagende proces van vernieuwing mee tot stand te brengen, is de productontwikkelaar. Met zijn brede bagage, ontwerpvaardigheden, commercieel inzicht, technologisch overzicht, blik op wat mensen nodig hebben, computerskills én neus voor vernieuwing is hij de best geplaatste persoon om een bedrijf te helpen innoveren.

Jouw toekomstige job

  • Als industrieel ontwerper geef je concreet vorm aan nieuwe producten en diensten.
  • Als new products manager ben je de stuwende kracht achter innovatie en neem je beslissingen die strategisch zijn voor product en bedrijf.
  • Als trendbewuste, marktgevoelige en gebruikersgerichte innovatiespecialist plaats je het juiste product op de juiste markt.
  • Als creatieve ondernemer stamp je een eigen onderneming uit de grond die groeit door de kwaliteit van zijn vernieuwende producten of ontwerpen.
  • Als wetenschappelijk onderzoeker voeg je kennis toe aan het vakgebied van de productontwikkeling.

Jouw mogelijke werkgevers

Enkele bedrijven waar onze afgestudeerden terechtkomen: Atlas Copco, Hedgren, Kipling, Samsonite, Philips, Niko, Massive, Opel, Kreon, Renault, SCA Packaging, Reynaers aluminium, Tupperware, Juventa, Barco, Bulo en nog veel meer!

Onderwijs

Heb je zin om les te geven? Na het volgen van de specifieke lerarenopleiding kan je als leraar in het secundair onderwijs aan de slag.

Onderzoek

Aan de universiteit kan je je verdiepen in onderzoek. Onderzoek is steeds gebaseerd op thema’s die maatschappelijk relevant zijn en waarbij de resultaten en de opgebouwde expertise een weerslag hebben op het pedagogische programma. Een carrière aan de universiteit begin je met een doctoraatsopleiding.
 

Studie VDAB leert dat meer dan 95% van afgestudeerden werk vindt binnen het jaarStudie VDAB leert dat 98% van
afgestudeerde productontwikkelaars
werk vinden binnen het jaar