Side header image

Bachelor in de wiskunde

Waarom kiezen voor wiskunde aan UAntwerpen?

Stijn Dierckx

 • Bachelor wiskunde (2012)
 • Master wiskunde: wiskunde onderwijs (2014)
 • Werkzaam bij AXA Bank

Waarom koos je voor een opleiding Wiskunde?

Al van kindsbeen af was ik zeer geïnteresseerd in cijfertjes, getallen, rekentrucs en dergelijke. In het secundair onderwijs kreeg ik te maken met een fantastische leerkracht wiskunde die me hierin verder stimuleerde en mijn passie voor wiskunde aanvuurde. Sindsdien had ik - wat studiekeuze en/of job betrof - maar één echte toekomstdroom, namelijk een leraar wiskunde worden zoals hij. Uiteindelijk is dit net iets anders uitgedraaid dan toen gepland, maar mijn studiekeuze is niet veranderd. Aangezien ik in de buurt van Antwerpen woonde, en er aan de Universiteit Antwerpen een opleiding wiskunde werd aangeboden, was het niet nodig om op zoek te gaan naar een andere universiteit: de keuze voor de Universiteit Antwerpen lag voor de hand.

Andere nuttige info voor jongeren die een studiekeuze moeten maken?

Doe vooral wat je graag doet. Als je écht zelf bepaalde dingen wilt bijleren omdat het je interesseert, zal dit voor jezelf veel meer opbrengen (zowel qua resultaten als qua tevredenheid) dan dat je een studie kiest omdat anderen (familie, vrienden, enz.) dit van jou verwachten.

 

Ine Steyls

 • Master wiskunde: financiële wiskunde (2014)
 • Werkzaam als data scienticst/consultant bij CSC

Waarom koos je voor een opleiding Wiskunde?

In het zesde middelbaar moest er een keuze gemaakt worden: ‘Wat nu?’. We kregen een boekje met een overzicht van alle mogelijke opleidingen en een eerste opdracht: maak een lijst van je voorkeursvakken en/of sterke vakken. Daarbij kwam wiskunde bij mij sterk naar voor. Wiskunde heeft me altijd geboeid, maar gewoon wiskunde studeren, dat moest toch saai zijn? Na enkele gesprekken met mijn leerkrachten wiskunde kreeg ik toch meer interesse in deze opleiding. Een bezoek aan de SID-in beurs, openlesdagen op de universiteit en enkele gesprekken met huidige studenten wiskunde hadden me helemaal overtuigd om deze uitdaging aan te gaan. En gelukkig maar, want saai was het allerminst! Als ik nu mag kiezen, zou ik exact hetzelfde doen.

 

Elke Gijsbrechts

 • Bachelor wiskunde (2012)
 • Master financiële wiskunde (2014)
 • Werkzaam bij Argenta Spaarbank

Waarom koos je voor een opleiding Wiskunde?

Ik heb niet lang moeten nadenken om voor de opleiding Wiskunde te kiezen. Wiskunde was gewoon iets wat ik altijd graag deed en het was één van de weinige vakken die mij echt sterk interesseerden. Mijn keuze was dus vrij snel en zonder enige twijfel gemaakt. Het feit dat er bovendien veel vraag is naar wiskundigen op de arbeidsmarkt maakte de keuze nog gemakkelijker, want dat is toch ook iets waar je bij het kiezen van je verdere studie rekening mee moet houden.

Waarom koos je hierbij voor de Universiteit Antwerpen?

Een belangrijk aspect bij de keuze voor UAntwerpen was de locatie, want Antwerpen was toch wel wat dichter bij huis dan Leuven of Gent. Bovendien zag Campus Middelheim er mij erg gezellig uit en waren de mensen op de openingsdag bijzonder behulpzaam.

 

Ynte Vanderhoydonc

 • Master wiskunde: financiële wiskunde (2010)
 • Doctor in de wetenschappen: wiskunde (2014)
 • Werkzaam bij de Vlaamse Overheid, Departement Mobiliteit en Openbare Werken, Verkeerscentrum

Waarom koos je voor een opleiding Wiskunde?

Ik heb voor deze opleiding gekozen vanwege mijn interesse in de wiskunde in het algemeen, het analytisch en logisch redeneren, en het zicht op gebruik in toepassingen.

Waarom koos je hierbij voor de Universiteit Antwerpen?

Door de aanbieding van de afstudeerrichting Master financiële wiskunde. Deze afstudeerrichting biedt interessante toepassingen aan, met een focus op het modelleren en oplossen van financiële problemen.