Gastsprekers

In de opleiding geschiedenis zijn er regelmatig sprekers te gast die de leerstof vaak vanuit een verrassende invalshoek benaderen. De gastsprekers reiken van internationale academische experts tot professionals uit het culturele veld.

Erik Thoen

In het kader van het opleidingsonderdeel Ecologische geschiedenis gaf Erik Thoen op 17 april 2018 een gastcollege met als titel Overleven in de landschappen van toen: casus binnen-Vlaanderen.

Prof. dr. Guido Marnef

In het kader van de Ba3-cursus Nieuwe tijd: cultuurgeschiedenis organiseerde prof. dr. Guido Marnef op 16 april 2018 de vierde Pools-Belgische workshop over het thema Between picture and word. The circulation of news in the times of the French wars of religion and the Dutch Revolt.

Jelle Haemers

In het kader van het opleidingsonderdeel Middeleeuwen: politiek en instellingen gaf Jelle Haemers (KU Leuven) op 27 maart 2018 een gastcollege over In den hitte van den bloede. Over ‘verhit verzet’ en fake emotions in de middeleeuwse stad.

Sanne de Wolf

In het kader van het opleidingsonderdeel The modern Islamic World: 1600-Today gaf Sanne de Wolf op 23 maart 2018 een gastcollege over A Belgian artist in Iran. Cultural production in modern Iran.

Dr. Evelyne Verheggen

In het kader van de Ba3-cursus Nieuwe tijd: cultuurgeschiedenis gaf dr. Evelyne Verheggen (zelfstandig onderzoekster, Leiden) op 12 maart 2018 een gastcollege over Beelden voor passie en devotie. Antwerpen als internationaal productiecentrum voor devotieprenten en devotionalia in de vroegmoderne tijd.