Side header image

Master-na-master in het ondernemingsrecht (niet aangeboden in 2017-2018)

Profiel

De master-na-master in het ondernemingsrecht wordt niet aangeboden in het academiejaar 2017-2018.

Wat?

De master in het ondernemingsrecht wil een totaalbeeld geven van de wijze waarop het recht in de onderneming werkt. Op academische manier en door praktijkinbreng aan de hand van een gevallenstudie en concrete casussen biedt de opleiding jou inzicht in het recht in de onderneming, vanaf de oprichting, over het bestuur en de werking, tot de beëindiging.

De opleiding is uniek door haar concept (gevallenstudie, individuele vragen, masterproef) en haar multidisciplinair karakter met vijf vakgebieden:

  1. economisch recht (met aandacht voor publiekrechtelijk kader van de onderneming, milieurecht en ruimtelijk ordeningsrecht)
  2. fiscaal recht
  3. sociaal recht
  4. vennootschapsrecht
  5. verbintenissenrecht

Voor wie?

De master in het ondernemingsrecht is uitsluitend bedoeld voor juristen. Juristen met praktijkervaring komen zeker in aanmerking, net als pas afgestudeerde juristen waarbij stage-ervaring tot aanbeveling strekt en advocaten-stagiairs. Deze opleiding is uitermate geschikt voor de jurist die zich verder wil bekwamen in het ondernemingsrecht, die nieuwe jobmogelijkheden zoekt, of die zijn bestaande kennis, inzicht en ervaring wil vervolmaken.