Side header image

Master in de biologie: evolutie- en gedragsbiologie

"Mijn uitwisseling werd een stage, een master en uiteindelijk een doctoraat"

“Als biologiestudent kreeg ik de kans om onderzoek te doen in Groenland en Tanzania. Deze stages hadden zo’n sterke indruk op mij gemaakt, dat ik besloot om in het buitenland op uitwisseling te gaan.”

Kelly Willemssens kwam terecht op de universiteit van Nebraska, Kearny. “Je familie en vrienden achterlaten om in een ander land – een ander continent zelfs – te studeren, is een enorme uitdaging, maar het was het meer dan waard. Mijn uitwisseling werd een stage, een master en uiteindelijk een doctoraat.”

Kelly onderzoekt de Cicindela haemorrhagica, een kever die in de hete geisers van Yellowstone park kan overleven. Ze won onlangs de hoofdprijs in een wedstrijd waarbij ze haar project aan een breed publiek moest voorstellen.

“Na mijn studie hoop ik een professor te worden die haar studenten meeneemt naar andere landen om conservatieve problematieken vanuit een andere invalshoek te bekijken, en hen zo te fascineren voor wetenschappelijk onderzoek.”

Kelly Willemssens