Labo's elektronica-ICT

 Ontdek hieronder de verschillende state-of-the-art labo's van industriële wetenschappen: elektronica-ICT, waar jij als student de theorie zal omzetten in de praktijk!

Bekijk deze vlog en ontdek de labo's!

Labo informatica

Deze studenten programmeren een beeldherkenningssoftware, zodat die software de golfbal in beeld kan herkennen. Het blauwe gedeelte van de golfbal wordt al herkend door de software, maar het witte gedeelte nog niet. De student moet dus de software nog bijstellen.

Labo communicatie


In het labo communicatie leer je o.a. hoe servers werken, en welke technologie er bijvoorbeeld schuilt achter het sturen van een video via het internet, op een cybersecure manier.   



Labo elektronica: FabLab

In het FabLab ontwerpen en fabriceren onze studenten eigen projecten. Zo zie je hieronder quadcopters (een soort drone). De studenten gebruiken deze prototypes en leren in het labo 'distributed embedded systems' hoe je deze complexe elektronische systemen met zelfontworpen software kan aansturen.


Je basiskennis elektronica wordt ook gebruikt om elektronische gadgets te bestuderen en ontwerpen. Hier zie je de studenten miniatuurelektronica ontleden.



Zo ontwierpen tweedejaarsstudenten een 3D-LED-module om muziek te visualiseren.



Labo moving objects

In het labo moving objects bestudeer je mobile opstellingen. Die worden o.a. gebruikt voor het in kaart brengen van extreme omgevingen zoals ondergrondse tunnels en mijnschachten. Zo testen en valideren onderzoekers zelfontworpen sensoren. Een voorbeeld van zo'n mobile opstelling is de robot ATR4-Junior, die gebruikt wordt in het kader van een masterproef.

Onderzoekslabo elektronica

In het onderzoekslabo elektronica doe je onderzoek naar elektronica. Om elektronicasystemen te ontwerpen zijn meettoestellen natuurlijk essentieel. Zo zie je hieronder een logic analyzer, om digitale signalen op te meten.


De ontwikkeling van de nodige 'intelligentie' in zelfrijdende wagens is een grote uitdaging. Hier gebruiken masterstudenten een 1/10 schaalmodel om voor hun masterproef de intelligente logica te ontwerpen.



Elektronicasystemen, communicatiesystemen, roboticasystemen... Het zijn allemaal systemen die aangestuurd worden door software. Kennis van softwareontwerp is dan ook een belangrijke component van elke realisatie in je opleiding.



ImagineLab

Het iMagineLab is de technologieclub waar studenten samen sleutelen aan eigen projecten. Naast die projecten nemen ze ook deel aan hackatons, build challenges, wedstrijden en meer. 

Ontdek de VR-kamer, speel op de iMagineArcade of praat met Alex, de geanimeerde papegaaiassistent.


 


 

Onderzoekslabo: echokamer

In deze echokamer voeren masterstudenten en onderzoekers testen uit. Het doel is om zo zuiver mogelijk radiosignalen te kunnen meten.