Side header image

Master in de industriële wetenschappen: elektronica-ICT (industrieel ingenieur)

Jobmogelijkheden

Het bedrijfsleven wenkt

In nagenoeg alle domeinen van de techniek heb je elektronica en ICT broodnodig. Waar computers met elkaar verbonden worden, waar de telecommunicatie onmisbaar is, waar multimedia mensen ondersteunt, waar er elektronische apparatuur ontwikkeld en hersteld worden, daar word jij verwacht.

Er is momenteel een chronisch tekort aan technologische hooggeschoolden. Met een masterdiploma op zak is er dus werk te over.

Er wenkt een toekomst in het bedrijfsleven. Je bent uitermate geschikt voor een mooie functie in de telecommunicatiesector en de wereld van computers en automatisering.

Meer geïnteresseerd in mobiele communicatie, internet en gaming? Ook dan is je diploma een grote troef.

Een greep uit het jobgamma

Je hoeft het helemaal niet te ver te zoeken. Vlaanderen biedt ruime tewerkstellingsmogelijkheden aan elektronici en ICT-ers. Denk maar aan grote bedrijven zoals Barco, Philips, Mutoh, Siemens, Picanol, Belgacom, Alcatel-Lucent, EADS, Televic, IMEC, Mobistar, Transics, Tyco Electronics, Telindus...

Met een diploma elektronica-ICT kan je aan de slag als elektronicus die autonoom of in dienstverband aan elektronische apparaten, systemen en installaties sleutelt.

  • Je kan onder meer als programmeur of ontwerper in technisch-commerciële functies terechtkomen.
  • In een technische dienst-na-verkoop kan je aan de slag als servicetechnicus voor multimedia-apparatuur of industriële elektronische systemen.
  • Bij een dienst productieondersteuning zoeken ze verantwoordelijken van jouw kaliber voor de controle en afregeling van elektronische eindproducten.
  • Je kan eveneens terecht in expertisebureaus, in telecommunicatiebedrijven voor vaste en mobiele communicatie, of op een ontwerpafdeling van een bedrijf als assistent-ontwikkelaar en voor het uitvoeren van testen.

Een eigen pad uitstippelen

Start je liever je eigen zaak op? Met dit diploma kan je je probleemloos als zelfstandige vestigen. Als bedrijfsleider ben je een duizendpoot die verschillende taken op zich neemt, ook bijvoorbeeld de boekhouding en de verkoop.

Vermits elektronica en ICT in elk vakgebied zijn doorgedrongen, beperken de tewerkstellingsmogelijkheden zich niet tot zuiver elektronische bedrijven. Zin in een job bij SIDMAR, WVEM, Electrabel of De Lijn? Dat is evengoed een optie. Ook in het bankwezen en de dienstensector vind je veel ICT’ers terug. Schier eindeloos zijn de mogelijkheden. Aan jou om een keuze te maken.

Een carrière in onderzoek

Ben je in de loop van je studie gebeten door het onderzoeksvirus, dan kan je kiezen voor het behalen van een doctoraat waarmee je een academische carrière kan uitbouwen.