Side header image

Master in de informatica: data science

Profiel

Je opleiding

Tijdens je studie aan de Universiteit Antwerpen kan je proeven van uiteenlopende toepassingen van computerwetenschappen. Als student stap je mee in de boeiende, creatieve, dynamische en veelzijdige wereld van de informatica en kan je mee (internationale) projecten helpen realiseren.

Het is onze ambitie om een unieke opleiding aan te bieden gebaseerd op de aanbevelingen van gerenommeerde wetenschappelijke organisaties zoals ACM, IEEE en SIAM. We wensen je niet alleen een diploma mee te geven, maar ook voldoende diepgang en flexibiliteit zodat je gegeerd bent op de arbeidsmarkt en een academische positie kan bekleden aan universiteiten en onderzoeksinstellingen met wereldfaam.

Je toekomst

Een greep uit het ruime gamma carrièremogelijkheden:

  • In een bedrijf kan je aan de slag als (technologie)consultant, software ontwikkelaar, systeemontwerper, software architect, software analist, web ontwerper en ontwikkelaar, projectleider, helpdesk medewerker, industrieel onderzoeker, infrastructuurbeheerder of medewerker op de afdeling verkoop en marketing.
  • Je kunt terecht op de afdeling ‘onderzoek en ontwikkeling’ van een industrieel bedrijf of een bank, maar je kunt in het bedrijfsleven ook je brede achtergrond als wetenschapper gebruiken in snel wijzigende projecten en onderzoeksuitdagingen.
  • Of je legt je toe op een wetenschappelijke carrière waarbij je jezelf verdiept in de informatica om een bijdrage te maken tot de huidige 'state-of-the-art'.