Side header image

Master in de productontwikkeling

Jobmogelijkheden

Bedrijven worden vandaag uitgedaagd om te innoveren en te vernieuwen. De geschikte persoon om dit complexe en uitdagende proces van vernieuwing mee tot stand te brengen, is de productontwikkelaar. Met jouw brede bagage, ontwerpvaardigheden, commercieel inzicht, technologisch overzicht, blik op wat mensen nodig hebben, computerskills én een neus voor vernieuwing ben jij de best geplaatste persoon om een bedrijf te helpen innoveren.

Met een masterdiploma in productontwikkeling kan je op vele niveaus en manieren werken aan vernieuwing. Er ligt een scala aan interessante jobs voor jou open. Als industrieel ontwerper geef je concreet vorm aan nieuwe producten en diensten. Als new products manager ben je de stuwende kracht achter de innovatie en neem je beslissingen die strategisch zijn voor product en bedrijf. Als een trendbewuste, marktgevoelige en gebruikersgerichte innovatiespecialist ben jij in staat het juiste product op de juiste markt te plaatsen. Als wetenschappelijk onderzoeker voeg je kennis toe aan het vakgebied van de productontwikkeling.

Enkele bedrijven waar onze afgestudeerden terechtkomen: Atlas Copco, Hedgren, Kipling, Samsonite, Philips, Niko, Massive, Opel, Kreon, Renault, SCA Packaging, Reynaers aluminium, Tupperware, Juventa, Barco, Bulo en nog vele meer. Uitdaging verzekerd!

Droom je van je eigen zaak? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Als creatieve ondernemer kan jij probleemloos een eigen onderneming uit de grond stampen die groeit door de kwaliteit van zijn vernieuwende producten of ontwerpen. Als bedrijfsleider ben je een duizendpoot die verschillende taken op zich neemt, ook bijvoorbeeld de boekhouding en de verkoop.
 

Showcase alumni - productontwikkeling

Henry van de Velde Label & Award 2013

Henry van de Velde Labels 2013
Design Vlaanderen reikt elk jaar de Henry van de Velde Labels uit. De Vlaamse Gemeenschap beloont met dit kwaliteitslabel steengoede, innovatieve en goed vormgegeven objecten en projecten die het afgelopen jaar op de markt gekomen zijn. De producten mogen niet alleen het label dragen, ze worden ook getoond aan het grote publiek. Van 22 januari tot en met 8 maart 2014 is iedereen welkom in De Loketten, IJzerenkruisstraat 99 te Brussel om de gratis tentoonstelling Henry van de Velde Awards & Labels 2013 te bekijken.

Henry van de Velde Award Loopbaan 2013: Luc Landuyt
Luc Landuyt is een pionier onder de autodesigners. Hij beschikt over een indrukwekkend cv. De jongere generatie autodesigners zien hem als een lichtend voorbeeld. Zijn vakmanschap en integriteit worden geprezen. Bij het grote publiek is hij evenwel minder gekend. Met deze Award komt daar ongetwijfeld verandering in. Luc Landuyt is de man achter de iconische BMW Z1. Hij startte zijn loopbaan bij Ford en sinds 1992 is hij projectleider bij Renault (Frankrijk) in het segment van de grote luxe-modellen. In het boek 'Ever since I was a young boy, I’ve been drawing cars' (Bart Lenaerts) vertelt Luc Landuyt hoe hij altijd bewust wat in de schaduw gebleven is. Met de Henry van de Velde Award voor Loopbaan stapt hij daar voor één keer uit. In de tentoonstelling in De Loketten kan iedereen zijn loopbaan mee volgen en zien hoe ons straatbeeld mede door hem vorm gekregen heeft.

Hieronder de vijf producten van alumni productontwikkeling die een Henry van de Velde label ontvingen. Een volledig overzicht van alle winnaars op de website van Design Vlaanderen.

1. Chromosome, Laboratoriummeubilair / Pilipili / Potteau Labo
2. Edgar, Plafond-, hang- of inbouwarmatuur / MADE / Dark at Night
3. Hi-Finity, Minimalistisch schuifraam / Ontwerp schuifraam: Reynaers. Ontwerp handle: Bundl / Reynaers
4. LITESPHERE, Ultralichte hybride koffer / Koert Vanoverbeke (Pars Pro Toto) / Samsonite Asia
5. SCOPPI, De speelgoedshop reinvented / Dimitri Demartelaere (Pars Pro Toto) / Quut