Side header image

Master in de toegepaste economische wetenschappen: bedrijfskunde

Profiel

Je opleiding

In de masteropleiding toegepaste economische wetenschappen: bedrijfskunde verdiep je je kennis in het domein van bedrijfskunde, meer in het bijzonder binnen je zelf gekozen specialisatiedomeinen.

Je verwerft inzicht in actuele en relevante wetenschappelijke kennis en vaardigheden.

Deze opleiding heeft een major-minorsysteem, waardoor je de mogelijkheid krijgt om in twee deeldomeinen specifieke competenties te verwerven.

Als master toegepaste economische wetenschappen: bedrijfskunde ben je in staat om professioneel en zelfstandig de aangeleerde kennis, vaardigheden en attitudes bergumenteerd aan te wenden binnen een organisatie. Dit komt tot uiting bij het voorbereiden, nemen en opvolgen van bedrijfseconomische beleidsbeslissingen.

Je toekomst

Afgestudeerden komen voornamelijk terecht in managementfuncties in een organisatie in de private of publieke sector. De sector waarin je terechtkomt wordt deels bepaald door de gekozen major en minor en je persoonlijke interesse.

Je kan terecht in allerlei functies waarbij een doorgedreven kennis van bedrijfseconomische aspecten gewenst is.

Met je masterdiploma kan je echter ook een wetenschappelijke loopbaan ambiëren, aan een universiteit of een hogeschool.

Daarnaast biedt dit diploma ook de kans om verder te specialiseren door het volgen van een master-na-masteropleiding aan de Universiteit Antwerpen, aan de Antwerp Management School of elders.