Side header image

Postgraduaat in het innoverend ondernemen

Opleidingsinfo

Het postgraduaat bestaat uit 60 studiepunten, waarvan 40 studiepunten innovatiestage en 20 studiepunten opleidingsonderdelen, op te nemen bij de deelnemende universiteiten.

Het programma behelst 2 luiken:

  • Een aantal opleidingsonderdelen voor een totaalbedrag van 20 studiepunten. Elke partneruniversiteit stelt haar aanbod open naar alle andere deelnemende universiteiten. Het aanbod van de Universiteit Antwerpen zijn reguliere opleidingsonderdelen die aangeboden worden door de faculteit TEW van de Universiteit Antwerpen.
  • Een innovatiestage van 40 studiepunten, of 2 innovatiestages van elk 20 studiepunten. Er zijn drie soorten stageprojecten:
    • In-company-project
    • Teamproject
    • Start-up-project

Via de innovatiestage in een onderneming (in-company-project) of als ondernemer in een eigen project (teamproject of start-up-project), leer je creatief vernieuwende concepten en ideeën implementeren.

Een in-company-project vindt plaats binnen een organisatie en wordt uitgevoerd door een of twee studenten. Bij een teamproject werk je nauw samen met een groep studenten om op de campus een (eigen) project te realiseren in samenwerking met verschillende ondernemingen of organisaties. Ten slotte is het mogelijk om via een start-up-project een businessplan te schrijven om zo een eigen onderneming rondom een eigen idee uit te werken.

Het postgraduaat in het innoverend ondernemen zal zoveel mogelijk een internationale dimensie meekrijgen. Het uitvoeren van een innovatiestage in het buitenland wordt dan ook ten zeerste aangeraden en wordt door de organisatie van het programma en de planning van het academiejaar mogelijk gemaakt. Ook studenten die niet naar het buitenland trekken, komen in Vlaanderen dikwijls in multiculturele omgevingen terecht. Anderen worden ingeschakeld in projecten bij bedrijven die ook in het buitenland actief zijn.