Martha ontdekt als Erasmusstudent hoe boeiend het is de aanpak van een andere universiteit van binnenuit te beleven

In mijn derde jaar aan de Universiteit Antwerpen kon ik dankzij een Erasmusbeurs een half jaar aan de Freie Universität Berlin studeren. Ik mocht er zelf mijn vakkenpakket samenstellen uit het aanbod van de faculteit wijsbegeerte, zolang ze inhoudelijk maar min of meer overeenkwamen met de vakken die mijn studiegenoten in Antwerpen op dat moment volgden. Van een discussieseminarie over Hannah Arendt tot een hoorcollege over filosofie van de migratie, het was erg boeiend om de aanpak van een andere universiteit van binnenuit te beleven.

Naast studeren restte me nog genoeg tijd om Berlijn te leren kennen

Ook de stad waar je in terecht komt is een groot deel van de Erasmuservaring. De zenuwen van de eerste dagen (help, deze stad is groot! Ga ik wel vrienden maken? Ik moet voor het eerst alleen wonen! En Duits is wel heel moeilijk...) verdwenen al snel door de intensieve cursus Duits die ik ter plekke volgde.

Samen met andere Erasmusstudenten ontdekte ik de taal, de stad en de universiteit

Dat half jaar in het buitenland heeft mij als studente en als persoon doen groeien. Op Erasmus gaan is een bijzondere meerwaarde in je universitaire curriculum.