Waarom sociaal-economische wetenschappen studeren aan UAntwerpen?

Maak kennis met onze 5 belangrijkste troeven

Lees de brochure

Studeren in Antwerpen

Dat is studeren in het echte leven.

Multidisciplinaire insteek

Sociaal-economische wetenschappen is een studie op het grensgebied van sociologie, recht en economie. Deze multidisciplinaire insteek maakt de opleiding uniek in Vlaanderen.

Naast een brede vorming geeft het programma je veel ruimte voor keuze. Zo bepaal je zelf waar in je wil uitblinken en het verschil maken.

[TOP]

Stimulerende omgeving

Antwerpen is een bruisende stad. In deze inspirerende omgeving dagen we je uit met verschillende werkvormen. Je overtreft jezelf. Wij zorgen voor een goede enpersoonlijke begeleiding: professoren, assistenten, studiebegeleiders en medestudenten begeleiden je door je hele studiecarrière.

Voor studenten Bedrijfswetenschappen en Economie biedt Antwerpen nog een extra voordeel: met zijn haven en innovatieve karakter is Antwerpen een van de meest aantrekkelijke businesssteden in Europa.  

[TOP]

"Antwerpen is een soort van sociologisch laboratorium" - Prof. Gert Verschraegen

Prof. Gert Verschraegen Prof. Gert Verschraegen is docent sociologie aan de opleiding SEW van de Universiteit Antwerpen. Hij doet onderzoek en geeft les over thema’s zoals culturele diversiteit, de complexe verbindingen tussen de wetenschap en de samenleving, en sociologische theorie.

Antwerpen is een soort van sociologisch laboratorium. Het is een perfecte plaats om sociale verandering en groeiende culturele diversiteit te bestuderen. Hoewel binnen ons department de focus op de bredere Europese en globale context ligt, hebben we een sterke traditie in onderzoek dat waardevol is voor de samenleving en het beleid. Wie interesse heeft om onze hedendaagse samenleving te bestuderen, zal dat nergens beter kunnen doen dan hier, en is dan ook meer dan welkom aan de Universiteit Antwerpen.”

Maak kennis met Socio Economica

De vereniging voor en door SEW-studenten

Internationaal studeren: hoe ver ga jij?

Grenzen vervagen. Studenten leggen contacten duizenden kilometers van huis. Daarom zet Universiteit Antwerpen maximaal in op internationale leerervaringen.

De mogelijkheden zijn enorm:

[TOP]

"Het voelt alsof ik een wereldreis gemaakt heb" - Olisa Devos

​Olisa Devos ging tijdens haar bacheloropleiding sociaal-economische wetenschappen naar de Canadese stad Montréal.

Olisa: “De combinatie van leven in een vreemd land en veel nieuwe mensen leren kennen is onbeschrijfelijk. Je leert studenten uit de hele wereld kennen en maakt kennis met hun cultuur. Je moet natuurlijk studeren, maar tegelijk creëer je onvergetelijke herinneringen en kan je heel wat rondreizen. Ik heb tijdens mijn uitwisseling Boston, Québec, Toronto en Ottawa bezocht.

Tijdens de eerste week was er een 'Welcome Week' met tal van activiteiten, dus ik voelde mij al snel thuis. Ik was snel bevriend met de andere uitwisselingsstudenten en voelde me zelden eenzaam. Tijdens mijn studie in Montréal verbleef ik in een appartement in Little-Italy, dat ik deelde met twee huisgenoten. Ik vond het een groot voordeel om met locals een appartement te delen. Zo kon ik de stad op een andere manier ontdekken.

Montréal heeft alles wat ik zoek in een stad: multicultureel, meertalig en een groot aanbod aan cultuur. Het is een echte migratiestad: ongeveer 45% van de bevolking is van niet-Canadese afkomst. Veel mensen praten Frans én Engels en, naar het Canadese stereotype, iedereen is vriendelijk en behulpzaam. Montréal is de culturele hoofdstad van Québec en er was dan ook elke dag iets te doen.

Deze ervaring heeft me geleerd dat ik nog zelfstandiger ben dan ik dacht. Je moet in de eerste weken veel zaken in orde brengen, zoals inschrijven voor je vakken, documenten laten tekenen en je verzekering in orde maken. Toch mag je een kans als deze echt niet laten liggen. Mijn talenkennis is enorm verbeterd, niet alleen Frans en Engels maar ook Spaans en Duits. Het maakt eigenlijk niet uit waar je op uitwisseling gaat. De talen die je kent, kan je altijd wel oefenen met andere uitwisselingsstudenten. Doordat je mensen uit de hele wereld leert kennen, voelt het alsof je een wereldreis gemaakt hebt."


Naar het buitenland tijdens je opleiding sociaal-economische wetenschappen

Ontdek alle mogelijkheden

Lars studeerde een semester in de Verenigde Staten

Uitstekende springplank voor je carrière

Sociaal-economische wetenschappen is een gegeerd diploma. Onze maatschappij heeft namelijk breeddenkende mensen nodig. Als SEW'er pak je complexe problemen aan vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken.

Met je brede basiskennis ben jij de geknipte persoon om beleidsadviezen te geven. Maar je kan ook zelf beleidsbeslissingen nemen. Je blinkt daarbij uit in de accenten die je tijdens je studie zelf hebt gelegd.

Ten slotte maak je tijdens én na je studie gebruik van het grote (bedrijfs)netwerk dat Universiteit Antwerpen heeft. Ervaren mensen uit nationale en internationale organisaties vinden hun weg naar onze universiteit.

[TOP]

Kwaliteitsvol onderwijs

Je volgt onderwijs van de hoogste kwaliteit. Naast een stevige theoretische basisintegreer je recente inzichten uit academisch onderzoek. Via een stage of in je masterproef dagen we je uit om je theoretische kennis toe te passen.

Deze opleiding is bovendien geaccrediteerd bij AACSB en bij EFMD. Deze organisaties kennen kwaliteitslabels toe aan de beste en belangrijkste managementopleidingen in de wereld. Dankzij deze combinatie van AACSB, EFMD-programme en EQUIS accreditaties, behoren we tot de top 1% van business schools wereldwijd.

[TOP]