Waarom sociaal-economische wetenschappen studeren aan UAntwerpen?

Keuzevrijheid en multidisciplinariteit

Sociaal-economische wetenschappen is een studie op het grensgebied van sociologie, recht en economie. Deze multidisciplinaire insteek maakt de opleiding uniek in Vlaanderen.

Naast een brede vorming biedt het programma veel ruimte voor keuze, zodat je zelf bepaalt waar in je wil uitblinken en waarin je het verschil maakt.

Een stimulerende omgeving

Antwerpen is een bruisende stad. In deze inspirerende omgeving dagen we je met verschillende werkvormen uit om jezelf te overtreffen. Wij zorgen voor een goede en persoonlijke begeleiding: professoren assistenten, studiebegeleiders en medestudenten begeleiden je door je hele studiecarrière.

Voor studenten SEW biedt Antwerpen nog een extra voordeel: met zijn haven en innovatieve karakter is Antwerpen een van de meest aantrekkelijke businesssteden in Europa.  

Internationaal studeren: hoe ver ga jij?

Grenzen vervagen en studenten leggen contacten duizenden kilometers van huis. Daarom zet de universiteit maximaal in op internationale leerervaringen. De Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie heeft een zeer groot internationaal netwerk

De mogelijkheden zijn legio:

  • Je kan één of twee semesters op internationale uitwisseling naar meer dan 100 bestemmingen.
  • Of kies je liever voor een buitenlandse stage?
  • Ook bij ons op de campus ontmoet je zeker uitwisselingsstudenten die bij ons lessen volgen of krijg je les van buitenlandse professoren.

Een uitstekende springplank voor je carrière

Sociaal-economische wetenschappen is een gegeerd diploma. Onze maatschappij heeft namelijk breeddenkende mensen nodig die complexe problemen aanpakken vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken.

Met je brede basiskennis en wetenschappelijke inzichten ben jij de geknipte persoon om beleidsadviezen te geven en beleidsbeslissingen te nemen. Omdat je tijdens je studie zelf je accenten kan leggen, kies je zelf waarin je wil uitblinken.

Ten slotte kan je tijdens én na je studie gebruik maken van het grote netwerk dat de Universiteit Antwerpen heeft. Via tal van contacten in allerlei nationale en internationale organisaties vindt de ervaring van die mensen zijn weg naar de universiteit.

Kwaliteitsvol onderwijs

Je volgt onderwijs van de hoogste kwaliteit. Naast een stevige theoretische basis integreer je recente inzichten uit academisch onderzoek. We dagen je uit om je theoretische kennis ook meteen toe te passen via een stage of in je masterthesis

Ook in de Financial Times European Business school ranking werd UAntwerpen in 2018 voor het eerst opgenomen als enige Belgische universiteit. UAntwerpen staat op de 89e plaats.