Doctorandidag 22 maart 2018

Presentaties

Programma

Introduction

ADS Practical information

Progress Report DSP

Linguapolis

StatUA

Being on the cutting edge of science ... without cutting corners (Adoc Mètis, FR)

VABAP

WDW

Extra: Nuttige links

 

Inhoud

Op donderdag 22 maart 2018 organiseert de Antwerp Doctoral School de tweede Doctorandidag van het academiejaar. Deze dag is bedoeld als een introductiedag voor nieuwe doctorandi waarop infosessies worden gegeven over de doctoraatsopleiding, enkele praktische stappen in het doctoraatstraject, project management en personeelsaangelegenheden.

In de voormiddag starten we met een infosessie over de doctoraatsopleiding en de administratieve kant van je doctoraatstraject aan de Universiteit Antwerpen (hoe verloopt de doctoraatsopleiding, welke cursussen bieden we aan, welke zijn de belangrijkste administratieve processen… ).

Het tweede ochtendluik “Managing your own PhD according to scientific values” staat in het teken van de zoektocht naar balans tussen project management en het inschatten van risico’s op vlak van integriteit: hoe start je met de praktische aanpak en indeling van je doctoraatsproject, hoe kan de dagdagelijkse organisatie en invulling van je project risico’s meedragen die een impact hebben op de integriteit en kwaliteit van je onderzoek? Tijdens deze sessie licht dr. Ebel-Jost (FR) toe hoe tools uit project management je kunnen helpen om de verschillende fases in je doctoraat te overbruggen.

We sluiten de voormiddag af met enkele presentaties van doctorandi.

De hele voormiddagsessie zal in het Engels verlopen.

Tijdens de lunch krijg je de kans je mededoctorandi beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Meer ervaren doctorandi zullen aanwezig zijn om eventuele verdere vragen te beantwoorden.

Tijdens de onthaalsessies in de namiddag gaat het departement Personeel & Organisatie dieper in op je personeelsstatuut (enkel voor doctorandi met een personeelsaanstelling aan de Universiteit Antwerpen). Je krijgt o.a. antwoorden op volgende vragen: wat houdt mijn statuut precies in? Ben ik nu onderzoeker/ werknemer of student? Hoe zit het met vakantiedagen, kindergeld, sociale bijdragen...? Je kan uiteraard ook steeds eigen vragen stellen!

We geven graag nog mee dat elke doctoraatsstudent wordt geacht tijdens het eerste jaar van het onderzoekstraject één introductiedag voor doctorandi bij te wonen.

Praktisch

Praktisch

Donderdag 22 maart 2018

Campus Middelheim
Middelheimlaan 1
2020 Antwerpen
Gebouw G, aula G.010

Locatie namiddag: Campus Middelheim, Middelheimlaan 1, 2020 Antwerpen, gebouw G.004 en G.006.

Programma

8.30 u: registratie

9.00 u: welkomstwoord door de voorzitter van de Antwerp Doctoral School, prof. dr. Erik Matthysen

9.30 u: praktische info over de doctoraatsopleiding en het administratief scenario voor doctorandi

10.15 u: StatUA & Linguapolis

10.30 u: koffiepauze

11.00 u: "Managing your own PhD according to scientific values", dr. Emmannuelle Ebel-Jost (Adoc Mètis, Frankrijk)

12.10 u: doctorandi aan het woord

12.30 u: lunch

13.30 u: het statuut van de doctorandus/a, Departement Personeel & Organisatie

+/- 15.30 u: einde

Inschrijven

Deelname is gratis, maar inschrijving is verplicht voor 11 maart 2018. Uitsluitend via dit webformulier.