Proefkot: Van zebravisjes tot klimaatverandering, de natuur aan het werk...

Ben je tussen 10 en 13 jaar? Een bezige bij of een uitvinder in spe? Duurt jouw woensdagnamiddag ook altijd te lang ? Doe dan mee met de vrolijke bende van Proefkot en experimenteer samen met échte wetenschappers.
Samen gaan we zes namiddagen op zoek naar oplossingen in wetenschap en techniek. Vergeet die schriften en boeken, we gaan meteen aan de slag!

Interesse in ons klimaat en hoe we kunnen meten hoe schoon ons water is? Of hoe kleine zebravisjes een grote hulp zijn bij het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen? In deze nieuwe reeks van Proefkot kruip je in de huis van een echte klimaatwetenschapper en ga je op zoek naar de beste methode om ons afvalwater te zuiveren.

Voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar en het 1e jaar van het secundair.
De workshop is VOLZET.

Wil je graag op de hoogte worden gehouden wanneer er een nieuwe reeks start? Stuur een mailtje naar myriam.desplenter@uantwerpen.be

 

Proefkot 'Van zebravisjes tot klimaatverandering


Proefkot 'Duurzame energie'

Wordt expert in duurzame energie! Natuurlijke energiebronnen als water, zon en wind vervuilen niet en veroorzaken weinig CO2-uitstoot, schone energie dus. Deze energie raakt nooit op, dat is fijn voor toekomstige generaties. Ontdek zelf hoe je een autootje op zonnecellen kan laten rijden, leer alles over hoe je door bewegende lucht een ballon kan doe vliegen, programmeer een windmolen of experimenteer met het zuiveren van afvalwater. 

Gedurende 6 woensdagnamiddagen gaan we met de bende van Proefkot op zoek naar oplossingen in wetenschap en techniek. Vergeet die boeken en schriften, we gaan meteen aan de slag!

De reeks in het voorjaar 2018 wordt georganiseerd i.s.m. Kras jeugdwerk. Het is niet mogelijk om hier individueel voor in te schrijven

Proefkot 'Duurzame energie'

Sfeerbeelden reeks voorjaar 2018Praktisch

reeks van 6 woensdagnamiddagen: 28/3, 18/4, 25/4, 2/5, 16/5 en 23/5 telkens van 14.00 u tot 17.00 u
Prijs: €37 (€18 lage inkomens)
Campus Drie Eiken
Universiteitsplein 1
2160 Wilrijk
Tel. +32 (0)3 265 31 84
info@wetenschapaandestroom.be

STEM-academie credits

De STEM-academie kadert binnen het STEM-actieplan van de Vlaamse overheid.