Kekul├ę Jeugdnamiddag 2018

6 februari 2018 (volzet)

Op zoek naar een inspirerende namiddag rond wetenschap voor leerlingen uit de 2de graad? Wil je hen kennis laten maken met actueel wetenschappelijk onderzoek? Zet je hen graag aan het denken over de rol van wetenschap in ons dagelijks leven? Dan ben je van harte welkom op onze lezingennamiddag.

Wetenschap, frisse lucht voor de toekomst

Naar school gaan met de auto is gemakkelijk, snel en comfortabel! Voor veel mensen is een auto even belangrijk als een smartphone of computer. Maar er is ook een aspect van de auto dat we vooral moeten vermijden: de schadelijke uitlaatgassen! Dr. Qi Xin, Universiteit Antwerpen legt uit hoe ze ontstaan en hoe we ze kunnen elimineren. Meer nog, we zullen ook kijken naar de toekomst van de auto: zullen we bijvoorbeeld nog altijd fossiele brandstof gebruiken of zijn er alternatieven?

Wervelende wetenschapsshow boordevol ver(r)assingen

Wetenschapper en gedreven wetenschapseducator Patrik Claes van Spelenderwijzer demonstreert samen met een aantal studenten op zeer toegankelijke manier allerlei wetenschappelijke principes. Daarbij kiezen ze vooral voor verrassende proeven waarvan het resultaat wel eens totaal onverwacht is. Op vlotte en uiterst interactieve manier gaan ze vervolgens samen met de toeschouwers op zoek naar verklaringen. Zet je schrap voor een doldwaze mix van fysica en scheikunde, een vleugje biologie en wiskunde, het geheel op smaak gebracht met een kleine verassing (géén schrijffout)!

Praktisch: 

Wanneer?

Dinsdag 6 februari 2018 om 13.30 uur (onthaal vanaf 13.00 uur), einde voorzien rond 16.00 uur.

Tijdsindeling:

13u00: Onthaal

13:30u Verwelkoming

13:40-14:20u: Wetenschap, frisse lucht voor de toekomst door Qi Xin (UAntwerpen)

14:20-14:40u: Pauze met drankje

14:40-15:50u: Wervelende wetenschapsshow boordevol ver(r)assingen door Patrik Claes van vzw Spelenderwijzer

Waar?

Campus Groenenborger, aula T.103 - Groenenborgerlaan 171 - 2020 Antwerpen (opgelet: wijziging van campus en lokaal!).

Voor wie?

Klassen van de 2de graad secundair onderwijs

Deze jeugdnamiddag is gratis.

Inschrijven? De Kekulé jeugdnamiddag van 06 februari 2018 is volzet. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst bij Myriam De Splenter (myriam.desplenter@uantwerpen.be).
Gelieve volgende gegevens te vermelden: school (naam en adres), leerkracht (naam, e-mail, telefoonnummer), leerlingen (aantal, studierichting), aantal begeleiders.

Meer informatie? Neem contact op met Els Grieten, coördinator levenslang leren, Universiteit Antwerpen (tel. 03 265 31 27, els.grieten@uantwerpen.be).