Schrijf je nu in voor deelname aan de YUFE-piloot 'Doctoral Learning'!

Gebruik dit formulier om in te schrijven.

Als YUFE-partner zal de Universiteit Antwerpen het YUFE DIOSI-model piloteren vanaf mei 2024 tot midden 2025Hier kan je meer informatie vinden.

KVAB-prijs voor onderzoekers: dien je kandidatuur in

De Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) reikt jaarlijks de Onderscheidingen Wetenschapscommunicatie uit. Sinds 2014 gebeurt dit in co-voorzitterschap met de Jonge Academie. Er worden twee types onderscheiding uitgereikt. De eerste is een Loopbaanprijs, voor een onderzoeker die gedurende zijn of haar hele loopbaan sterke inspanningen voor wetenschapscommunicatie deed. Daarnaast zijn er de Jaarprijzen, voor maximum 20 onderzoekers die zich gedurende het voorbije jaar intensief hebben ingezet voor een concreet project rond wetenschapscommunicatie.

Kandidaturen indienen kan via wetenschapscommunicatie@uantwerpen.be
Meer info op de website (prijzen - onderscheidingen wetenschapscommunicatie) of Pintra.

Neem deel aan een masterproef onderzoek over wetenschapscommunicatie en identiteitsvooroordelen

Word je als onderzoeker wel eens niet serieus genomen tijdens wetenschapscommunicatie vanwege identiteitsvooroordelen van je publiek, zoals je gender, religie en/of etniciteit? 

Neem dan deel aan één van de focusgesprekken (of 1-op-1-gesprekken) en help de fenomenen in kaart te brengen en ideeën aan te reiken om sociale verandering teweeg te brengen. 

Je vindt de oproep en hoe je je kan inschrijven terug op LinkedIn.

Tutoraat: coach leerbedreigde leerlingen uit secundaire scholen in Antwerpen

Zin om leerlingen te coachen en te ondersteunen met de vakken wiskunde, Engels, fysica, … ?

Het Tutoraat is op zoek naar sociaal geëngageerde (doctoraats)studenten om wekelijks leerbedreigde leerlingen uit het 4de, 5de of 6de secundair in regio Antwerpen te ondersteunen. Meer info vind je op deze website.

Het Tutoraat kan meetellen binnen de doctoraatsopleiding voor de competentiecategorie E (communicatieve vaardigheden). Het is echter niet mogelijk om hiervoor een vrijwilligersvergoeding te ontvangen.

Experten gezocht voor vraagbaak 'Ik heb een vraag'

Wat was er eerst: vork, lepel of mes?
Hoe meten we de leeftijd van het heelal?

Vind antwoorden op al je vragen bij wetenschappers uit meer dan 40 Belgische onderzoeksinstellingen, universiteiten en hogescholen.

De vraagbaak ikhebeenvraag.be wil de kloof tussen wetenschap en maatschappij verkleinen en mensen gidsen naar een correct antwoord op hun vragen. En dat lukt, dankzij de input van honderden betrokken experts uit alle wetenschappelijke domeinen. Heb jij zin om jouw expertise hiervoor in te zetten? Surf eens naar de website en je zult versteld staan van de vernuftige vragen die mensen stellen! Chemie, techniek, taal, geschiedenis, cultuur: geen domein blijft onbelicht. De nieuwsgierigheid is groot!

Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen kunnen ook het volledige aanbod van de dienst Levenslang Leren voor wetenschappers terugvinden op Pintra.