E-Bronnen voor de sociale en humane wetenschappen

Inhoud:

In dit seminarie maakt de UAntwerpen bibliotheek doctorandi wegwijs in het aanbod van databanken, elektronische tijdschriften en internetbronnen voor sociale en humane wetenschappen. Er wordt ingegaan op mogelijke zoekstrategieën en een geavanceerd gebruik van de functionaliteiten van deze online informatiebronnen.

Daarnaast wordt stilgestaan bij citatie-indexen en impactfactoren. Daarvoor wordt Web of Science en/of Scopus grondig onder de loep genomen. Ook de Academische Bibliografie en het Institutional Repository van de Universiteit Antwerpen komen aan bod.

Specifieke vragen en/of verzoeken om bepaalde informatiebronnen aan bod te laten komen, kunnen altijd! Stuur vooraf naar helpdesk@library.uantwerpen.be.

Data:

1/2 dag: 21 nov. 2019

Uren:

13u00 - 16u00

Locatie:

CST - A.015 (Bibliotheek, gelijkvloers, lokaaltje achteraan de leeszaal)

Lesgever:

Marjan Andries (Dep. Bibliotheek - UAntwerpen)

Taal van de cursus:

Docop-punten:

Deze cursus telt in de doctoraatsopleiding mee voor 0,3 punten.

Inschrijven:

Via Sisa Selfservice. Log in met je studenten account.