Certificaat proefdierkunde

Je certificaat proefdierkunde kan je behalen via één van volgende 3 mogelijkheden:

 1. Een 12 ECTS (zware) opleiding in het eerste semester (onderdeel van faculteit FBD-masterprogramma) die leidt tot een certificaat ‘proefleider’ categorie C erkend door de Vlaamse overheid en ook erkend door FELASA (Federation of Laboratory Animal Science Associations). Door deze laatste erkenning wordt het getuigschrift dat wordt bekomen sneller aanvaard in andere Europese landen. 
  Lees meer over de opleiding 'Laboratory animal science'
   
 2. Een 3 ECTS (lichte) opleiding die in het eerste semester wordt georganiseerd en een combinatie is tussen e-learning en een aantal tutorsessies (facultatief bij te wonen en afhankelijk van de studentengroep virtueel of fysiek) (onderdeel van Faculteit Wetenschappen) die leidt tot een certificaat ‘proefleider’ categorie C erkend door de Vlaamse overheid. 
  https://www.uantwerpen.be/en/education/education-and-training/e-bachelor-in-de-biolo/study-programme/
  Dit vak kan je enkel onder creditcontract opnemen en is dus betalend.
   
 3. Een 3 ECTS (lichte) opleiding die in het tweede semester wordt georganiseerd en een combinatie is tussen e-learning en een virtuele tutorsessie (facultatief en op vraag van de studenten) (onderdeel van faculteit Wetenschappen - masterprogramma) die leidt tot een certificaat ‘proefleider’ categorie C erkend door de Vlaamse overheid. 
  https://www.uantwerpen.be/en/education/education-and-training/e-bachelor-in-de-biolo/study-programme/
  Dit vak kan je enkel onder creditcontract opnemen en is dus betalend.

Deze drie opleidingsonderdelen staan open voor master-, doctoraats- en post-PhD-studenten. Alle drie worden ze in het Engels gedoceerd en wordt al het cursusmateriaal in het Engels voorzien.