UAntwerpen-wetenschappers op Sound of Science

Op het nieuwe festival Sound of Science op 27 mei 2018 werken uiteraard ook heel wat wetenschappers van onze universiteit mee. Volgende enthousiaste onderzoekers van UAntwerpen kom je zeker tegen:
 

Christine van Broeckhoven – lezing
Professor Christine Van Broeckhoven over de werking van de hersenen en het effect van het verouderen op geheugen en dementie.

Angelique Van Ombergen – praatje ‘Hersenen op ruimtereis’
Mensen trekken steeds meer en langer de ruimte in. Maar is het menselijk lichaam daar wel voor gemaakt? Gewichtloosheid, kosmische straling, isolatie en geen dag- en nachtritme, het zijn slechts enkele factoren waar het lichaam van astronauten aan moet geloven. Dit zorgt voor problemen met de ogen van astronauten, alsook voor een verminderde functie van hun immuunsysteem én een gigantische botafbraak en afname van hun spiermassa. En hoe zit dat met de hersenen van astronauten eigenlijk?

Global Change Ecology excellentieconsortium – workshop voor kinderen
Kruip eens in de huid van een ‘klimatoloog’ , doe mee aan onze klimaatproefjes en help klimaatverandering tegen te gaan.Bij ons maak je je eigen broeikaseffect, verzuur je een oceaan, laat je voorwerpen verdwijnen met CO2 gas en kom je alles te weten over klimaatsverandering!

Ben Verhoeven met improvisatietheater en live muziek door 5 wetenschappers (start-up Erlnmyr)

Ekoli-workshops met onder meer Jasper Bloemen
Trek je stoutste laboschort aan en kom schuimen, bruisen, groeien, roken en boemen in de Ekoli Experitent. Hier voer je de experimenten uit die je zelf wil, gaande van het ontdekken van enzymen, tot het maken van rookbommen. Je kan er ook je eigen lapje bacterieel leder maken én meenemen naar huis.